La presidenta de TMB participa a la cloenda del programa de mentoria del talent femení
El Palau de la Música ha acollit la jornada de cloenda d’aquest programa, que ha permès a mentores i mentorades explorar com desenvolupar tot el potencial del talent femení.
Més de 70 dones han participat, al llarg de nou mesos, en el programa de mentoria que s'ha desenvolupat en el marc de foment del talent femení a TMB. Ahir, un acte al Palau de la Música va reunir mentores i mentorades per fer balanç de l'experiència.
El conseller delegat de TMB, Gerardo Lertxundi, va obrir la jornada, mentre que la presidenta, Laia Bonet, va ser l'encarregada de tancar-la. L'acte va comptar també amb les intervencions de dues dones amb trajectòries destacades i referents al món professional i empresarial: Joana Amat Amigó (empresària, presidenta de l’Associació COPERSONA i de la Fundació Internacional de la Dona Emprenedora) i Imma Marín Santiago (fundadora i presidenta de MARINVA).
Les pròpies participants van poder valorar els aprenentatges compartits. De fet, el lema del programa ha estat “Compartir és aprendre”, ja que la metodologia del ‘mentoring’ busca fer créixer professional i personalment dones a través del contacte amb d’altres dones (que ofereixen la mentoria de forma desinteressada).
Presència de les dones a TMB
Gerardo Lertxundi va recordar que “les dones són majoria en l’ús del transport públic, així que la seva mobilitat és més sostenible i millor per al planeta i per a les persones”. Va assenyalar aquesta circumstància com a “una raó més perquè TMB vulgui continuar avançant en la presència de dones a la companyia”, un percentatge que ara supera el 20%.
Laia Bonet va fer una crida a “parlar, no només de xifres, sinó també de qualitat”, tot dient que les dones a TMB i a la societat “a més de ser-hi, han de ser-hi de forma determinant, en la presa de decisions”. A la jornada també va prendre la paraula la recentment nomenada directora de l’àrea d’Organització i Persones de TMB, Inés Nazaret González. La nova directora va parlar de la necessitat que TMB doni exemple “amb el trencament de sostres de vidre per a les dones, primer internament i després de cara a la societat”.
El programa que ahir finalitzava s’ha desenvolupat a través del contacte entre cada mentora i la seva mentorada, a partir d’un procés previ d’autodiagnòstic i formació. L’experiència ha servit per detectar els punts forts de cada professional i ajudar-la a desenvolupar-los, contribuint a crear unes condicions d’igualtat pel que fa a les opcions de creixement professional a la companyia.