Agents violeta en acció!

Quaranta professionals de TMB s’estrenen avui com Agents Violeta, una proba pilot que es durà a terme a les set estacions del metro de Santa Coloma de Gramenet

Redacció / 02.05.22 - 07:51h

L’objectiu de la presència dels agents violeta, és fomentar la tolerància zero davant de qualsevol manifestació de violència sexista o LGTBI-fòbica, reforçar la informació i l’atenció a persones víctimes d’assetjament i generar espais públics equitatius i de convivència respectuosa.

S’han format durant una setmana a les instal·lacions de la CIBA, Espai de Recursos per a dones, innovació i economia feminista, per tal de poder atendre casos d’assetjament sexual i LGTBI-fòbics. Aquesta formació els permetrà atendre a les víctimes d’algun tipus d’assetjament, essent el primer punt d’ajuda per donar-li suport.   

Els agents violeta neixen d’una iniciativa de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet que compta amb punts violeta que ja estan funcionant a altres establiments del municipi, i ara la seva expansió a la xarxa de metro suposarà un creixement exponencial de la quantitat de persones a les quals es pot ajudar.

Aquesta iniciativa s’emmarca en els plans per a la prevenció de l’assetjament sexual i contra l’LgTBI-fòbia de TMB i suposa una nova acció pionera de promoció de la igualtat d’oportunitats i la no-discriminació a les xarxes de transport públic.

Podeu consulta el contingut formatiu xarxa violeta al peu de l’article.

Documents

Compartir

Informació relacionada

GenTMBapp

Club GENTMB

Club GenTMB