Part de l'equip d'informadors de TMB / Arxiu TMB
Part de l'equip d'informadors de TMB / Arxiu TMB

35 anys d'experiència al servei de la NXB

Un grup de jubilats parcials ha posat els seus més de 35 anys d'experiència al servei dels usuaris de la Nova Xarxa de Bus i ha donat suport als més de 200 informadors que hi havia a peu de carrer.

Redacció / 19.12.13 - 16:02h

La posada en marxa de la Nova Xarxa de Bus ha estat acompanyada pel desplegament d'una campanya informativa exhaustiva. Donar a conèixer les millores en rapidesa, facilitat d'ús i freqüència de les cinc noves línies d'altres prestacions i avisar dels canvis de recorregut de la xarxa convencional han estat dos elements essencials a l'hora de garantir l'èxit de la nova malla que substitueix any rere any el concepte tradicional d'acumulació de línies.

Enguany la campanya informativa ha comptat amb una novetat destacable: 33 jubilats parcials ─24 conductors i 9 comandaments─ s’han desplegat en parelles o grups de tres per la zona que millor coneixien i han posat al servei de la Nova Xarxa més de 35 anys d'experiència.

“Repetiríem”

Per valorar l'experiència hem tingut l'oportunitat de xerrar en una conversa informal amb 4 jubilats parcials que s'han apropat a la cotxera de Triangle: Antonio Codes, Miquel Peláez, Ramiro Vázquez i Juan García. Tots quatre han valorat l'experiència molt positivament i han destacat la feina feta com a molt útil: han tingut l'oportunitat d'assessorar clients i informadors i d'ajudar els conductors en uns trajectes que coneixen pam a pam.

Antonio Codes ha valorat molt positivament que tots els jubilats parcials “ens movíem en grups de dues o tres persones que coneixíem la zona amb detall” perquè l'havien recorregut durant anys. Això els va permetre atendre amb molta precisió els dubtes dels usuaris. Miquel Peláez ens ha explicat que “molts passatgers em coneixien” i que procurava no estar massa temps al mateix lloc per poder atendre al màxim de gent possible. Ha estat una experiència “fenomenal”, ens ha dit. Ramiro Vázquez ha destacat que tots els jubilats parcials han estat un gran suport per als 200 informadors contractats per TMB i l'Ajuntament, uns informadors que, en paraules de Juan García, eren tots “molt bons”.

Tots han coincidit a valorar molt positivament la Nova Xarxa de Bus i han destacat la rapidesa de les noves línies, la claredat de les indicacions per fer els transbordaments en els intercanviadors i la facilitat amb què el públic habitual s'hi ha adaptat. I tots han coincidit també a dir-nos que si en la propera ampliació tenen la possibilitat de repetir, “repetiríem”.


 

Compartir

Informació relacionada

Seccions
Institucions
Servei
Infraestructura
Anys

GenTMBapp

Club GENTMB

Club GenTMB