Tret de sortida a la darrera fase del repte de TMBinnova

Els set equips seleccionats comencen a treballar en les seves propostes amb l’objectiu de donar resposta a la qüestió plantejada per la direcció de Bus.

Innovació / 20.09.22 - 08:08h

El tercer repte d'intraprenedoria de TMBinnova encara la recta final després d'una fase de Concepte on 24 equips van treballar per aterrar les seves propostes i arribar a una solució més concreta.

En aquesta fase de Prototip, les set propostes seleccionades, una més del que estava previst per un empat en les puntuacions, buscaran validar les hipòtesis plantejades a través de prototips verificats per usuaris reals.

En la darrera etapa, que s'allargarà fins a l'octubre, els ideadors rebran formacions en prototipatge i validació de la mà d'experts en la matèria, a més de comptar amb mentors que els assessoraran al llarg del procés. Per acabar, cada equip haurà de presentar els resultats obtinguts davant de l'equip avaluador. Les set idees finalistes són:

  • Digitalització de la informació ID32
  • Bus Respon ID34
  • Pantalla interactiva a bord del bus ID52
  • Informació i FAQs en temps real a l’usuari mitjançant codis QR ubicats a l’interior del bus ID60
  • El voluntario que ayuda ID65
  • BUSrespon – Centre d’atenció al client integral al bus ID68
  • Videoassistència embarcada amb lector de T-Mobilitat ID69

Animeu-vos a comentar aquelles idees que més us agradin a través de la plataforma TMBinnova!

Què és el prototipatge?

En el procés innovador hi ha innombrables riscos i coses que poden sortir malament, i el prototipatge és una part d'aquest procés que permet detectar errors de manera precoç. Després d'haver formulat una idea i d'haver-la aterrat, podríem pensar que el producte està llest per dur-lo a terme, però la realitat és que encara hi ha elements que cal validar, i aquí és on entra el prototipatge.

El prototipatge és la darrera fase del procés innovador, suportada sobre el concepte del producte mínim viable, o MVP per les seves sigles en anglès, un terme popularitzat per Eric Ries a través de la seva metodologia Lean Startup. Un producte mínim viable és una versió provisional del producte o servei ideat, que permet a l'equip provar, avaluar i validar una idea.

Aquesta fase de validació permet a l'equip detectar errors i validar les hipòtesis que donaven per correctes. A més a més, la realització de focus groups estimula la recollida d'informació directament de l'usuari, i obre escenaris que potser no s'havien plantejat al llarg del procés.

Compartir

Informació relacionada

Seccions
Institucions
Anys

GenTMBapp

Club GENTMB

Club GenTMB