Un moment de la gravació d'un dels episodis dedicats al Mou-te
Un moment de la gravació d'un dels episodis dedicats al Mou-te

Recorregut solidari: repassem els episodis del pòdcast que hem dedicat al Mou-te 2023

La causa escollida per la plantilla aquest any, la lluita contra la leucèmia i altres malalties oncològiques de la sang, ha protagonitzat la segona temporada del pòdcast de la GenTMB. En resumim els principals moments viscuts amb les convidades als diferents episodis.

Redacció / 04.01.24 - 13:01h

La Beatriz Mera, companya de TMB que va salvar la vida gràcies a una donació de medul·la, ens va acompanyar en el primer episodi dels pòdcasts dedicats al Mou-te d’enguany. “Doneu vida”, demanava per animar tothom a inscriure’s al Redmo. Es tracta del registre que gestiona la Fundació Josep Carreras i on ens hem d’apuntar per esdevenir donants. Aquest és el primer pas per, potser, acabar salvant la vida d'algú que necessiti un trasplantament (per exemple, arrel de patir una leucèmia).

De fet, en un altre episodi vam comptar amb un testimoni doble: el de la Mari Carmen Cano, també treballadora de TMB i inscrita al Redmo com a donant, i el de la doctora Juliana Villa, de la Fundació Carreras. La Mari Carmen ens va explicar que inscriure’s al registre és molt senzill, però s’ha de fer amb convenciment, perquè si et criden per donar, seguir amb el procés pot significar salvar la vida del receptor. I la Dra. Villa, a més d’explicar-nos com d’important és ampliar el registre (és d’abast internacional i tres de cada quatre pacients que necessiten un trasplantament no tenen un familiar compatible), va posar llum sobre el procés de trasplantament, molt semblant a una donació de sang i amb poques complicacions (no més que les que pot comportar una grip, per exemple).

Per últim, la coordinadora de projectes de la Fundació TMB, Antonia Cruz, va parlar de com funcionen el Tria la teva causa (proposta de causes solidàries per part de la plantilla que després són votades) i el Mou-te (les activitats que s’organitzen al voltant de la causa anual).

Comencem! (escull als botons de sota la plataforma on vols escoltar l’episodi resum).

Compartir

Informació relacionada

GenTMBapp

Club GENTMB

Club GenTMB