Dijous, 25 de febrer de 2021

Aurelio, tècnic programador de MM i cantant d’orquestra

 

Aurelio Chacón / Pep Herrero

Aurelio, tècnic programador de MM i cantant d’orquestra

PARTICIPATIU “He escrit algun tema de tipus popular, d’animació perquè la gent canti amb nosaltres” PROFESSIONAL “Sents la responsabilitat de fer bé la teva feina”

Àngels Rodríguez / 10.03.14 - 09:18h

Aurelio Chacón Ramírez, tècnic programador de Material Mòbil al CON de Zona Franca, va entrar a Transports de Barcelona el maig de l’any 1980. Fa 35 anys que es passeja pels escenaris cantant i tocant la trompeta.

No són molts anys?
Sí, són molts anys, però no estic cansat, al contrari, m’encanta cantar i tocar música. Mentre em motivi, no penso a retirar-me.

"Mentre em motivi cantar no penso a retirar-me"

No et poses nerviós quan ets a l’escenari?
No, en absolut. És una pregunta que em fan sovint, a l’escenari és molt important demostrar que tu domines la situació, mentre actues la gent balla i també t’observa, és normal, però quan ja has fet moltes actuacions al llarg dels anys, ho tens més que superat. Sí que és veritat que abans de l’actuació sents la responsabilitat de fer bé la teva feina, però quan surts a l’escenari i comences l’actuació, ja et deixes portar i no hi ha cap problema.

Cantes amb una orquestra, des de quan estàs amb ells?
Actualment estic a l’orquestra Millennium. Aquest any farà 15 anys que estem junts, tot i que la meva trajectòria musical va començar el 1978. He format part de diverses orquestres, en total han estat quatre formacions. Vaig començar a l’Orquestra Ramblas i seguidament vaig passar a la Magic Band. Però les dues orquestres més importants en què he treballat han estat l’Orquestra Barça Show, que és l’orquestra del FC Barcelona, on a més de cantar, vaig estar portant la direcció de l’orquestra, i l’orquestra Caravana de Xavier Cugat.

Què canteu?
De tot: cúmbies, boleros, pop, salsa, etc. En el món on em moc s’ha de cantar de tot. Ho aprofito per convidar-vos a vosaltres i als companys perquè ens vingueu a veure. Actualment actuo en sales de festes de Barcelona, com la sala Marabú o la sala Tango.

Com vas arribar al món de la música?
Per tradició familiar. La família del meu pare eren músics. El meu pare, els meus oncles i l’avi, això sempre ho hem viscut a casa, des que era petit.

Com i quan va ser la teva primera actuació sobre un escenari?
Va ser un Cap d’Any del 1978 al pavelló municipal de Santa Perpètua de Mogoda, només tenia 17 anys, i vaig tocar la trompeta. Va ser una sensació inoblidable, una experiència tan bona que avui encara no ho he deixat. Guardo bons records d’aquell dia i dels companys de formació. Tot i que fa tant de temps, continuo tenint contacte amb la majoria de companys, és el que té aquest món, que hi fas molts amics.

A més de cantar, toques algun instrument?
Com ja he comentat abans, la trompeta. Vaig estar estudiant solfeig, i fins a cinquè de trompeta al conservatori de Badalona. Quan vaig entrar a TMB ho vaig deixar aparcat, a veure si un dia acabo aquests dos anys que em queden, diuen que la toco molt bé, la trompeta.

Has compost alguna cançó o melodia?
Sí, en la formació on sóc ara hem compost alguns temes, però el que més fem és versionar cançons d’altres artistes per donar-hi el nostre estil.

Quants discos tens editats?
Tinc dos discos, un amb l’orquestra del Barça, on canto i toco la trompeta, i l’altre amb l’orquestra Millenium, quan vam fer 10 anys junts.

Quina és la teva cançó favorita, i quin compositor?
És molt difícil, no tinc cap cançó en especial, sí que hi ha cantants que m’agraden, per exemple Tom Jones, Embelger Humperdink, Nino Bravo, són veus que actualment no es troben, ara s’estila un altre tipus de cantants. Com a compositor et podria dir Juan Carlos Calderón, gran innovador als anys 70 i 80. Era molt bo, crec que els seus arranjaments musicals són obres mestres.

Quina ha estat l’actuació més especial que has fet?

En recordo unes quantes. Una va ser quan començava, a la plaça Major d’Oviedo, on, a part de compartir escenari amb el cantant canari Caco Senante, força conegut en aquella època, em va impressionar tot el muntatge i veure aquella plaça plena de públic. No sabria dir quanta gent, però hi havia milers de persones, i va ser una bona experiència. Tinc molt bons records de les dues aparicions que vaig fer a la televisió. La primera va ser al programa de l’Arús “Força Barça”, amb motiu de la presentació de l’Orquestra Barça Show a TV3. L’altra va ser a Tele5 en dues ocasions, en un programa que no sé si recordeu, “Hotel Glam”, m’ho vaig passar molt bé.

Explica’ns alguna anècdota.
En 35 anys me n’han passat moltes, però una de divertida va ser fa uns quants anys amb l’orquestra Magic Band. Teníem una actuació de festa major en un poble d’Osca i els tècnics es van equivocar i se’n van anar a un poble del mateix nom però de Castelló. Vam acabar fent l’actuació però amb l’escenari mig muntat. No ens van tornar a contractar.

Has tocat amb algun músic conegut?
Sí, la veritat és que he tingut el plaer de cantar i compartir escenari amb cantants i músics professionals, com per exemple Llorenç Santamaria, Karina, Mike Kennedy de Los Bravos..., però els millors són amb els que canto actualment, una de les millors veus de Barcelona: la Susana, que és la meva dona, i el pianista i mestre Ramon Tomasa.

T’agradaria treballar amb alguna orquestra, cantant o músic que admiris?
Estic bé on estic, però sempre és agradable compartir escenari amb grans veus i no cal que siguin cantants mediàtics. M’agrada cantar amb amics d’aquesta empresa, com el Miguel del T1.

"Sempre és agradable compartir escenari amb grans veus"

Quins plans tens per al futur?
No em plantejo el futur, m’agrada viure el moment. El meu objectiu és continuar gaudint del que faig i seguir vivint aquesta experiència, que realment és molt grata i confortable, no tinc cap aspiració que no sigui passar-m’ho bé i intentar que tots els que ens vénen a veure gaudeixin del nostre espectacle.

Finalment, en què s’assemblen la teva feina a TB i actuar en un escenari?
No s’assemblen en res, però sí que he de dir que el fet d’actuar davant de públic i de relacionar-m’hi fa que a la meva feina em sigui més fàcil tractar amb els proveïdors, clients, etc., i tenir una relació fàcil i propera amb ells.

Aurelio cantant a la Sala Tango / Pep Herrero
Aurelio cantant a la Sala Tango / Pep Herrero
Aurelio en un moment de l'actuació / Pep Herrero
Aurelio en un moment de l'actuació / Pep Herrero
Aurelio i Susana / Pep Herrero
Aurelio i Susana / Pep Herrero
Aurelio / Pep Herrero
Aurelio / Pep Herrero
Video YouTube: 

Compartir:

Informació relacionada

Seccions
Institucions
TMB
Conceptes
Anys

GenTMBapp

Club GENTMB

Club GenTMB