Dissabte, 19 de setembre de 2020

Vull començar a fer esport

 

Exercici físic /COIB

Vull començar a fer esport

Molt bona idea! Completar el manteniment d'hàbits de vida saludable amb la pràctica d'esport o algun tipus d'exercici ajuda, i molt, a gaudir d'un bon estat físic i mental. 

Redacció - Col·legi Oficial d'Infermeres i Infermers de Barcelona / 02.02.16 - 08:57h

L'esport, però, també ha de reunir unes condicions per resultar saludable. L'exercici físic ha d'anar en consonància amb les nostres característiques físiques, edat, problemes de salut que puguem tenir, etc. Ni fer tot l'esport que es pugui és bo, ni l'exercici que li va bé al meu veí ha de ser necessàriament positiu per a mi. 

Us recomanem que abans de començar penseu quina és aquella característica física vostra que voleu millorar i com podeu fer-ho sense posar en risc la vostra salut. Potser el que us fa falta és caminar uns quants quilòmetres al dia, fer piscina o córrer. 

Si teniu dubtes sobre quin és l'esport que més us pot ajudar, consulteu amb un professional de la salut. Especialment si el que voleu és perdre pes. La dieta és molt important també quan es fa exercici físic, i l'ajuda d'un dietista és molt recomanable. 

Anar a córrer aprima?

Els exercicis cardiovasculars poden ajudar a perdre pes, però aquest és un bon exemple de com hem de fixar-nos bé en el nostre cos abans de decidir-nos per un exercici en concret. 

Per a una persona amb sobrepès, els saltirons constants sobre una superfície dura que implica fer running poden ser un problema. I és que si no compta amb una musculatura prou forta, aquesta persona pot acabar patint problemes a les articulacions. 

I suar aprima?

No. No eliminem calories a través de la suor. Potser notem que perdem pes perquè com que eliminem líquid pesem menys després de suar, però en qualsevol cas la deshidratació no és gens saludable.

Per això és molt important evitar errors com anar a córrer molt abrigat per suar més: no volem deshidratar-nos, ni sotmetre el nostre cos a una temperatura massa elevada. Les pèrdues d’aigua que implica la suor s'han de recuperar immediatament bevent. 

I si em compro un aparell de fitness dels de la tele?

Els anglesos diuen “no pain, no gain” que ve a dir que sense esforç no es millora. Tots aquells que us diguin que aconseguireu un cos 10 sense fer esforç, no us estan aconsellant bé. 

Si volem fer una inversió en salut, el millor és gastar-se els diners en els serveis d'un professional que pugui ajudar-nos a fixar uns objectius realistes per a la nostra millora física i que ens pugui orientar sobre com assolir-los. 

Recorda que tens una oferta variada per practicar activitats de diferents intensitats dins de la nostra empresa:

http://tmbnet/rrhh/RH_1_POLCORP_RH/COM_iNTERNA/Politiques_integracio/Nue...

 

Compartir:

Informació relacionada

Seccions
Institucions
TMB
Anys

GenTMBapp

Club GENTMB

Club GenTMB