La USPC rep als estudiants que fan pràctiques a TMB

Conèixer altres àmbits de l’organització és una de les activitats d’integració del programa de pràctiques dels estudiants a l’empresa.

Redacció / 10.03.23 - 10:08h

Estudiants universitaris, de màsters i de formació professional van conèixer ahir la Unitat de Seguretat i Protecció Civil, USPC, de la mà dels seus professionals.

La visita va començar a l’andana del metro de Sagrera on se’ls va explicar el funcionament i els recursos de la unitat canina, gossos de seguretat, i es va fer una demostració amb un dels gossos, i va continuar a les instal·lacions de la USPC a l’edifici de Sagrera per a conèixer els integrants i les funcions que desenvolupa la USPC dins de l'organització: Seguretat, Protecció Civil i Intervenció; el Centre de Seguretat i Protecció Civil, CSPC, i les funcions que desenvolupen els operadors i coordinadors; els recursos de seguretat privada dels quals disposem (tipologia de vigilants, equips de seguretat, MAPs, guies canins, operadors...); principals tipologies d'incidències gestionades des del CSPC, així com els recursos tecnològics dels quals disposem: detecció de vídeo intel·ligent, control d'accessos CAT...

 

Estudiants

 

La visita va ser un èxit gràcies a tot l’equip de professionals que van rebre els estudiants en aquesta jornada tan especial: Ricardo Ortega, responsable d’USPC, Marcos de Sola, coordinador de la USPC i l’estudiant universitari Arnau Marín que està fent les pràctiques amb ells. Per part de l’empresa Securitas els van acompanyar, els responsables de la Unitat Canina: Abel Casado i Toni Torrente i el  vigilant de la Unitat Canina Estefan Cerdan amb 18 anys d’experiència en el Metro de Barcelona.

Programa de pràctiques a TMB

L’objectiu de la trobada és que coneguin altres àmbits de l’organització independentment d’on estan fent les pràctiques; fomentar la seva integració a l’organització; generar l’orgull de pertinença de fer les pràctiques a TMB, així com fer una xarxa d’estudiants durant la seva estada entre nosaltres.

Les visites formen part de les activitats d’integració del programa de pràctiques dels estudiants, que inclou com a projecte formatiu:

  • Un pla d'acollida per tal que els estudiants se sentin integrats i coneguin l'empresa.
  • Accions d'integració amb els programes “Comença el dia amb...” i Coneix TMB”. Dins aquest últim, un cop al mes, tots els estudiants en pràctiques es connecten en línia amb un àmbit de l'organització en què un tutor i l’estudiant expliquen en quins projectes estan treballant. 
  • Seguiments mensuals amb els tutors i estudiants per garantir l’acompliment del projecte formatiu i d'integració. 
  • Entrevistes de sortida a l'estudiant en acabar el període de pràctiques.

L'objectiu del programa se sustenta en tres punts bàsics:

  • Garantir pràctiques de qualitat que ajudin els joves a consolidar el que han après i a fer la seva adaptació al món laboral.
  • El tutor, acompanyat i assessorat per Recursos Humans, es converteix en un facilitador, en un guia "entrenador" perquè l'estudiant integri els continguts del lloc de treball en el període de pràctiques.
  • Coneixement de l'empresa d'una manera directa i coneixement dels projectes innovadors i d'impacte que s'estan duent a terme a l'organització per impulsar, així, la nostra imatge de marca.

Compartir

Informació relacionada

Seccions
Institucions
Anys

GenTMBapp

Club GENTMB

Club GenTMB