Dissabte, 6 de març de 2021

Un any més, TMB s'adhereix al Dia Mundial contra la Sida

 

Un any més, TMB s'adhereix al Dia Mundial contra la Sida

El dia 1 de desembre es commemora a tot el món el Dia Mundial contra la Sida per recordar i donar a conèixer al món l'epidèmia global causada pel VIH.

Redacció / 22.11.16 - 08:15h

Aquest any el lema de la campanya és “Aixequem les mans per la #prevenciónVIH” amb la qual es pretén sensibilitzar sobre la importància de la infecció per VIH, les seves conseqüències i la necessitat d'incrementar les mesures per frenar-la. 

Com cada any, TMB s'adhereix a la campanya de conscienciació en la lluita contra la sida i encoratja tots els treballadors que vulguin a lluitar contra la discriminació que ha afectat els malalts per l'estigmatització social que ha patit el VIH durant molts anys. Una manera de fer-ho és posar-se en un lloc visible el tradicional llaç vermell, que s'ha convertit en símbol de solidaritat amb els afectats. Cal recordar, però, que més important que penjar-se el llaç un dia és la implicació diària en el tracte no discriminatori amb els malalts que conviuen en el nostre entorn.

S'estima que actualment a Catalunya hi ha prop de 34.000 persones VIH positives. L'any 2015 es van notificar 910 nous diagnòstics de VIH.

Les vies més probables de transmissió han estat, en primer lloc, les relacions sexuals entre homes que tenen sexe amb altres homes (66%), seguida dels homes heterosexuals (16%), de les dones heterosexuals (8%) i altres comportaments dels usuaris de drogues per via parenteral (2%), com compartir xeringues.

Aquesta jornada va ser concebuda per primera vegada l'agost del 1987 per James W. Bunn i Thomas Netter, del Programa Mundial sobre la Sida de l'Organització Mundial de la Salut a Ginebra, Suïssa (ONUSIDA) i és una oportunitat per demanar a les institucions, organitzacions, empreses i a la ciutadania la seva implicació en les mesures de prevenció i control, així com per garantir l'accés al tractament i la no discriminació a les persones que viuen amb el VIH.

 

Compartir:

Informació relacionada

Seccions
Institucions
TMB
Conceptes
Anys

GenTMBapp

Club GENTMB

Club GenTMB