La causa més votada aquest any ha estat 'La leucèmia i altres malalties oncològiques de la sang' / Imatge: Disseny Gràfic
La causa més votada aquest any ha estat 'La leucèmia i altres malalties oncològiques de la sang' / Imatge: Disseny Gràfic

TMB es mourà aquest any contra la leucèmia i altres malalties oncològiques de la sang

La proposta presentada per la Beatriz Mera Valladares ha estat la més votada per la GenTMB i protagonitzarà les iniciatives solidàries i de sensibilització del 'Tria la teva causa' d'enguany.

Redacció / 06.06.23 - 08:55h

Els treballadors i treballadores de TMB han escollit amb les seves votacions la proposta ‘Mou-te contra la leucèmia i altres malalties oncològiques de la sang’, que havia estat presentada per la Beatriz Mera Valladares i ha obtingut un 28,17% dels vots emesos. 

Totes quatre causes han despertat l’interès de la GenTMB, havent quedat les votacions prou ajustades. Just darrere de la guanyadora, s’ha posicionat ‘Les persones amb ELA’ (amb gairebé un 26% del total de participacions). La tercera causa amb més vots (el 23,82%) ha estat ‘Les persones amb TEA’ i en quarta posició s’ha situat ‘L’abandonament animal’ (l’han votada una mica més del 22% dels participants).

La donació de medul·la

En presentar el projecte que ha resultat guanyador, la Beatriz Mera vol donar a conèixer, a través de la fundació Josep Carreras, la importància de donar medul·la i, alhora, trencar amb el fals mite que diu que la donació és un procés molt complicat.

Ella mateixa va ser receptora d’una donació que li va salvar la vida. Gràcies al registre REDMO (Registre de Donants de Medul·la Òssia), que gestiona la Fundació Josep Carreras, va poder trobar un donant compatible a Alemanya.

Ara començarà la preparació de les accions que es desenvoluparan l’últim trimestre de l’any amb l'objectiu de conscienciar i sensibilitzar sobre aquest grup de malalties i com podem contribuir a que avanci la recerca, a donar suport a les persones malaltes i les seves famílies i a què més pacients trobin un donant.

Compartir

Informació relacionada

Seccions
Institucions
Anys

GenTMBapp

Club GENTMB

Club GenTMB