Dissabte, 27 de novembre de 2021

TMB desenvoluparà la seguretat ferroviària del metro del Caire, el més important del continent africà

 

Estació de metro de el Caire

TMB desenvoluparà la seguretat ferroviària del metro del Caire, el més important del continent africà

L'Autoritat Ferroviària d'Egipte, responsable del metro del Caire, ha adjudicat a un grup d'empreses públiques espanyoles, en què participa TMB, el desenvolupament d'un sistema avançat de gestió de la seguretat ferroviària per a la xarxa de metro de la capital egípcia.

Redacció / 13.06.13 - 09:42h

El projecte, que serà dirigit per tècnics de TMB, consisteix a donar suport a l'operador local per construir un sistema complet de gestió de la seguretat de la circulació dels trens, amb tots els procediments, adequat a les exigències de les reglamentacions legals del país i de l'àmbit internacional, així com ajudar a constituir i formar l'equip humà que haurà de gestionar el sistema. S'executarà al llarg de dos anys a partir de la firma del contracte i té un pressupost d'1,3 milions d'euros, finançats per la Unió Europea, en el marc del programa de cooperació Twinnings i amb la intermediació de la fundació estatal espanyola FIIAPP.

El grup guanyador inclou la Generalitat de Catalunya, que com a administració actuarà de responsable del projecte; TMB, que n'exercirà la direcció tècnica; Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana, que desplaçarà un tècnic sobre el terreny per enllaçar amb l'operador local; i Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya i l'enginyeria pública Ineco, que hi participaran com a experts en el sector.

Es tracta del primer contracte que obté en aquest país africà TMB, que ja treballa en els projectes del metro d'Alger i del tramvia d'Orà, a Algèria, a més de prestar serveis de consultoria en diverses ciutats d'Europa i d'Amèrica.

El metro del Caire és el suburbà més important del continent africà

Estrenat el 1987, consta de tres línies ─una de les quals parcialment en construcció─ que sumen 70 quilòmetres de longitud i 57 estacions. Cada dia facilita 2 milions de viatges i és la columna vertebral de la mobilitat de la ciutat, una de les més poblades del món, amb 12 milions d'habitants al conjunt de l'àrea metropolitana. Actualment està en curs de prolongació la línia 3 i hi ha plans d'extensió de la xarxa amb noves línies.

Experiència en seguretat ferroviària

Per a l'obtenció del contracte, TMB ha fet valer la seva experiència en l'àmbit de la seguretat ferroviària, des que aquest concepte va començar a ser definit i regulat per la UE i altres organismes oficials. Així, el 2009, Metro de Barcelona va crear un departament específic de Gestió de la Seguretat Ferroviària, que ha coordinat l'elaboració i la implantació d’un sistema de gestió totalment adaptat a les directius i normatives vigents, i en què ha participat gairebé la totalitat dels departaments de la companyia.

El metro de Barcelona s'ha distingit per la innovació en aquest camp, en aplicar per primera vegada al món ferroviari el mètode probabilístic de seguretat propi de la indústria nuclear. Fruit d’aquesta dedicació, l'abril passat, TMB va obtenir l'acreditació com a ISA (Avaluador Independent de Seguretat, en la sigla anglesa) en l’àmbit de l’Explotació, atorgada pel Ministeri de Foment.

 

Compartir:

Informació relacionada

Institucions
Servei
Infraestructura
Seccions
Anys

GenTMBapp

Club GENTMB

Club GenTMB