Dissabte, 19 de setembre de 2020

TMB commemora el Sant Jordi amb la 10a edició del Concurs de Relats Curts

 

Imatge Sant Jordi / Oscar Fernández

TMB commemora el Sant Jordi amb la 10a edició del Concurs de Relats Curts

Tots els participants rebran una inscripció gratuïta de quinze dies a la tarifa plana de llibres electrònics de Nubico. Els guanyadors s'emportaran e-books, tauletes i altres premis relacionats amb la literatura.

Redacció / 14.04.16 - 08:12h

L'edició d'enguany té quatre categories en les quals pot participar tothom: Relat lliure, Sant Jordi Tweet, Insta Relat i Diàleg Whatsapp, i una categoria especial, Relat lliure, exclusiva per als treballadors de TMB.

A la secció Relat lliure, les narracions hauran d'estar escrites en una sola pàgina (màxim de 3.500 caràcters), en català o en castellà, i han de versar sobre una història viscuda o imaginada en un bus o al metro. Els treballadors que participin en aquesta categoria hauran de seleccionar l'opció “Treballador de TMB” i duplicaran així les opcions de premi.

Per participar a la categoria Sant Jordi Tweet, els usuaris de Twitter poden escriure relats de menys de 140 caràcters explicant la llegenda de Sant Jordi d'una manera original, amb poques paraules però amb molta creativitat. Per participar en el concurs han de piular fent servir l'etiqueta #relatscurts.

Pel que fa a l'Insta Relat, els usuaris han de penjar la seva fotografia feta al metro o al bus i etiquetada amb #relatscurts com en el cas anterior. Les fotos es podran pujar des d'un ordinador, des d'Instagram i des de Facebook al microsite del concurs perquè el jurat les pugui valorar. Les imatges han de portar un titular que transmeti la seva història de forma creativa.

Finalment, qui vulgui participar a Diàleg Whatsapp trobarà al microsite del concurs plantilles amb l’estètica de les converses de Whatsapp on podrà deixar els seus relats, que caldrà que tinguin relació amb Barcelona i la mobilitat per Sant Jordi. S'hi poden incloure emoticones, hi ha una limitació de caràcters i s'ha de simular una conversa entre dues persones.

Totes les obres que es rebin es podran llegir instantàniament al lloc web relatscurts.tmb.cat, creat específicament per al concurs, i per tal de promoure la participació i la viralitat es podran compartir a través de Facebook i Twitter.

Resultat de l’edició 2015

A l'edició anterior del Concurs de Relats Curts Online de TMB hi van participar 1.705 persones, s'hi van publicar 2.049 relats i la pàgina web del concurs va rebre més de 41.000 visites. 

En la modalitat de relat lliure restringida per a treballadors de TMB, els cinc relats finalistes van ser: “Mi nombre es Jack”, de Disfracitos; “Regla de tres, transport públic i una vida”, de Jegado; “Flores para Elisa”, de Mauser; “Digues adéu”, de Trànsit, i “La majestat de la vellesa”, d'Origami.

Els relats guanyadors van ser “Digués adéu”, escrit per Montse Quijano Velázquez, agent d'atenció al client de la L3, que es va endur el segon premi, i “Flores para Elisa”, de Miguel Urbano Sampedro, operari de primer nivell d'equips de material mòbil, que va aconseguir la primera posició. 

 

Compartir:

Informació relacionada

Seccions
Institucions
TMB
Conceptes
Anys

GenTMBapp

Club GENTMB

Club GenTMB