Dimecres, 14 d'abril de 2021

TMB al costat del col·lectiu LGTBI i de la cultura

 

TMB al costat del col·lectiu LGTBI i de la cultura

El Teatre Lliure i la companyia Lalinea presenten Rojo clavel, un recorregut per Barcelona a través de la memòria testimonial de la dissidència homosexual dels anys 70 i 80, reconstruint el relat de vida de José Tenorio.

Albert Piqué / 04.03.21 - 10:26h

El projecte artístic Rojo clavel proposa una línia de metro fictícia que ressegueix el mapa de la memòria LGTBI+ de Barcelona, així com el recorregut de la vida de José Tenorio per la ciutat. A cada estació de la línia es descobreix una part de la història vital del José i del moviment LGTBI+. A través dels codis QR es pot accedir a informació corresponent a cada estació, relacionada amb un àmbit concret de la vida de Tenorio. Sants Estació es vincula a la identitat, La Sagrera fa referència a la família, Clot versa sobre la intimitat, Catalunya, la feina, l'estació de Liceu fa referència a la lluita, Paral·lel al transformisme, Poble Sec és l'espectacle, Fontana es vincula als locals, l'estació de Diagonal a la ciutat i Hospital Clínic a la sida.

En paral·lel, l'Espai Mercè Sala acull fins al 30 de març una exposició que mostra dos grans murals inspirats en l'estètica i l'imaginari de la dissidència que regnava durant els anys 70 i els 80 a la ciutat de Barcelona. Un recorregut per la vida de Tenorio, per la Ciutat Comtal i el seu context històric LGTBI.

També, entre el 17 i el 21 de març, l'Espai Lliure Montjuïc acull l'obra José y la Barcelona disidente (work in progress) un exercici de memòria col·lectiva per reconstruir la identitat del José a partir de testimonis personals.  L'espectacle, que és gratuït, es pot veure de dimecres a dissabte a les 20h i diumenge a les 18h. 

 

Compartir:

Informació relacionada

Seccions
Institucions
TMB
Anys

GenTMBapp

Club GENTMB

Club GenTMB