Dimecres, 14 d'abril de 2021

TB ha estat escollida per l’Institut de Salut Global de Barcelona per participar en l’estudi europeu Exponit

 

TB ha estat escollida per l’Institut de Salut Global de Barcelona per participar en l’estudi europeu Exponit

Els coordinadors de l'estudi cerquen treballadors de TB com a voluntaris, als quals compensaran econòmicament per la seva participació al completar tot el protocol de l'estudi

Redacció / 01.03.21 - 09:54h

L'estudi europeu Exponit, que compta amb la participació de centres d'investigació de Suècia, Holanda, Dinamarca, Àustria, Bèlgica i Regne Unit, està coordinat per l'Institut de Salut Global de Barcelona, ISGlobal, en col·laboració amb el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya i té com a principal objectiu examinar com les exposicions ambientals, l'estil de vida i del lloc de treball afecten la salut cardiovascular, la salut cardiometabòlica i l'envelliment. El principal interès és saber com l'exposició a la llum durant la nit i la corresponent alteració del ritme circadià (el nostre rellotge biològic) afecten la salut.       

Per poder dur a terme l'estudi, ISGlobal cerca voluntaris de l'empresa Transports de Barcelona. La seva participació aportarà informació crucial per ajudar a crear polítiques futures en el lloc de treball amb la finalitat de maximitzar la seguretat i salut dels treballadors i minimitzar els possibles efectes adversos per a la salut.

Fases de l'estudi

La investigació està dividida en dues fases. En una primera fase es cerquen voluntaris del torn de nit i en una segona fase l'estudi es farà extensiu a la resta de treballadors de TB del torn de dia.

Tots els treballadors de TB del torn de nit que estiguin interessats a participar en l'estudi es poden inscriure enviant un correu electrònic a Gemma Castaño Vinyals: gemma.castano@isglobal.org  o per telèfon al  680 681 871. El termini d'inscripcions finalitza el 15/03/2021. (Els coordinadors de l'estudi compensaran econòmicament els voluntaris per la seva participació al completar tot el protocol de l'estudi.)

És important la realització d'aquest estudi per ampliar la comprensió sobre com les exposicions relacionades amb el treball en el torn de nit, així com l'estil de vida i altres factors ambientals, impacten en la salut en general i per examinar un ampli rang d'exposicions, marcadors biològics i efectes sobre la salut entre els participants que treballen en el torn de nit (exposats) i entre els treballadors de torn de dia (no exposats) com a grup de comparació. L'estudi permetrà, una vegada finalitzat i analitzat, donar les pautes per a la millor adaptació a la feina nocturna.   

Documents: 

Compartir:

Informació relacionada

Seccions
Institucions
TMB
Servei
Bus
Conceptes
Anys

GenTMBapp

Club GENTMB

Club GenTMB