L'entrega de premis al Museu Marítim de Barcelona amb premiats, organitzadors i jurat / Pep Herrero
L'entrega de premis al Museu Marítim de Barcelona amb premiats, organitzadors i jurat / Pep Herrero

El Subtravelling compleix tres anys ple d'històries

La tercera Mostra Internacional de Cinema Curt al Metro ha omplert de grans històries el suburbà. La web ha rebut més de 32.000 visites, s’han presentat una vuitantena de curts a Roda a TMB i la Secció Oficial ha obtingut 6.000 vots.

Marta Franco / 01.11.11 - 17:40h

Durant 10 dies el metro de Barcelona s’ha omplert d’històries fugaces que han atrapat l’atenció dels usuaris durant els seus trajectes, gràcies a la celebració del Subtravelling, la tercera mostra internacional de cinema curt al metro.

Grans i petits han fet volar la imaginació tot observant les projeccions dels curts a les pantalles de l’interior dels combois i a les videopantalles de MouTV, el nou sistema d'informació de servei a les andanes del metro i en alguns autobusos. Els enamorats de les sales de cinema i l’atmosfera ritualista que comporta també han pogut asseure’s a les butaques del minicine que, entre el 20 i el 30 d’octubre, es va instal·lar a l’estació d’Universitat, centre neuràlgic del festival.

Un fi de festa amb famosos

Els guanyadors del Subtravelling d’aquest any es van donar a conèixer en una cerimònia de fi de festa que va anar a càrrec de l’actor Joan Pera. Entre les més de 500 persones que no es van voler perdre aquest acte es van poder veure cares conegudes del món del cinema i del teatre, com ara Kike Maíllo, director del llargmetratge Eva, que ha obert el Festival de Sitges d’aquest any amb molt bona acollida.

Com l’any passat, les categories de competició eren la Secció Oficial (microcurts), la secció Campus i la secció Roda a TMB. En la primera, l’obra de ficció escollida pel públic va ser "The Note" (1.672 vots), del director Jon Greenhalgh, una producció que comença amb un tros de paper en què hi ha escrit "t’estimo", mentre que la més votada de la categoria d’animació va ser "Signs" (1.412 vots), del director Vincent Gallagher, una història que mostra la màgia que hi ha darrere de coses que veiem cada dia, com ara els pictogrames que s’amaguen en els senyals viaris.

Aquesta secció es presentava com un programa de 30 curtmetratges de tres minuts de durada, i enguany es subdividia entre 15 històries de ficció i 15 d’animació, amb un premi també diferenciat per a cada tipologia. Eren els vots dels participants els que decidien el curt premiat. Amb el vot es participava en el sorteig d’un viatge per a dues persones a Los Angeles. La guanyadora d’aquest viatge va ser Ainara Munt, una dels 443 participants, que van votar un total de 5.995 vegades.

D’altra banda, dins la categoria Campus es van seleccionar un total de 15 curts, realitzats per alumnes de les escoles i universitats de cinema de Catalunya. Finalment, es va escollir "La fugida", de Víctor Carrey (ESCAC), com la millor peça audiovisual, i els seus creadors van ser premiats amb una càmera de vídeo HD professional i dues entrades dobles per a l’acte de cloenda del Badalona Film Festival.

Un festival participatiu i un munt de premis

Pel que fa a la categoria Roda a TMB el curt guardonat va ser "MetroDiorama", dirigit per Marçal Solé. En aquest curt el temps s'atura però els sentiments es mouen en un metro que és viu. El director va guanyar un viatge per a dues persones a Berlín, amb allotjament inclòs i entrada per assistir a la Berlinale. A més, Icíar Calle, autora del curtmetratge més vist, Viu la ciutat, viu TMB, es va endur un mòbil de darrera generació (iPhone). Els primers 20 curtmetratges que s’han penjat al microsite també van ser premiats amb 20 entrades dobles per assistir a una master class amb el director i productor de curtmetratges Dani Lenon.

Aquesta secció consistia en un concurs amb convocatòria pública per rodar un microcurt de tres minuts de durada mitjançant el mòbil a les instal·lacions del metro i dels autobusos de TMB. En total s’hi van presentar més d’una vuitantena de curts, que encara es poden veure a la galeria de vídeos del microsite del festival, una web que ha rebut més de 32.000 visites.

Joan Pera i Kike Maíllo amb el director de La Fugida / Pep Herrero
Joan Pera i Kike Maíllo amb el director de La Fugida / Pep Herrero

Compartir

Informació relacionada

Seccions
Institucions
Servei
Conceptes
Anys

GenTMBapp

Club GENTMB

Club GenTMB