Dijous, 25 de febrer de 2021

Quan viatgis, compte amb els insectes!

 

Mosquit

Quan viatgis, compte amb els insectes!

Quan viatgem, sobretot a destinacions tropicals, és important que adoptem una sèrie de mesures perquè les picades de mosquit no ens espatllin les vacances. 

Personal d'infermeria del Servei de Prevenció, en col·laboració amb el Col·legi Oficial d'Infermeres i Infermers de Barcelona / 01.08.16 - 08:49h

Una picada o mossegada d'insecte ens pot provocar picor, inflamació, dolor i escalfor, però a vegades ens pot provocar reaccions més greus que ens dificultin respirar; i en aquest cas, és important que ens adrecem a un centre de salut. 

Repassem, doncs, quines precaucions pots prendre per evitar picades: 

  • Utilitza roba de màniga llarga i colors clars, sobretot des del capvespre fins a la matinada, que són les hores de màxima activitat de la majoria de mosquits. 
  • Evita posar-te perfums intensos i roba de colors foscos, ja que poden atreure els insectes.
  • Fes servir repel·lents d'insectes amb base de dietilnonamida (DEET) en concentracions d'entre el 30%-50% per a adults. També hi ha repel·lents d’insectes amb base de productes naturals com ara l’eucaliptus. 
  • Si sues, repeteix l'aplicació cada 3 o 4 hores, sobre la pell i sobre la roba, per tal de mantenir-ne l'efecte protector. 
  • Si fas activitats amb animals o són a prop, com ara excursions a cavall, millor porta màniga i pantalons llargs i calçat tancat per evitar el contacte amb les paparres.

Si, tot i així, tens reaccions per una picada d'insecte, pots minimitzar-les aplicant fred i una solució de calamina o d’amoníac a la zona per reduir la inflamació i la picor, i evita gratar-te per no fer-te ferida. 

Amb aquests petits consells aconseguiràs evitar el risc de les molestes picades d’insectes i centrar-te a gaudir plenament del teu viatge!

Pots consultar amb més detalls els consells fent clic aquí.

 

Compartir:

Informació relacionada

Seccions
Institucions
TMB
Anys

GenTMBapp

Club GENTMB

Club GenTMB