Diumenge, 5 de juliol de 2020

Quan facis esport, pensa en la teva esquena

 

Quan facis esport, pensa en la teva esquena

Et passes el dia assegut conduint o davant l'ordinador, forçant el coll per mirar l'smartphone o aixecant pes sense mirar com col·loques el cos? Aleshores és normal que l'esquena es queixi!

Personal d’infermeria del Servei de Prevenció, en col·laboració amb el Col·legi Oficial d'Infermeres i Infermers de Barcelona / 09.09.16 - 09:12h

La columna vertebral és l'eix del teu cos i rep les conseqüències dels teus mals hàbits, que poden derivar en problemes de salut. Fer esport et pot ajudar a corregir la postura i enfortir la musculatura, però has de trobar aquell que encaixi més amb tu. 

Et donem algunes claus que t’ajudaran:

Si tens problemes d'esquena com escoliosi, ciàtica, lumbàlgia, contractures o hèrnies discals, és preferible l’activitat física aeròbica (intensitat lleugera-moderada), ja que permet mantenir l'esquena relaxada. Un exercici d'un nivell més elevat, com el fitness, pot provocar-te una tensió excessiva a l'esquena. 

Per als amants de l'aigua, la natació és molt completa i pot ajudar a enfortir la musculatura, principalment, si nedes d'esquena. Aquest és el millor estil, perquè mantindràs la columna vertebral sempre en la mateixa línia, sense torçar-la ni flexionar-la, i si intentes arribar amb el braç al més lluny possible, estiraràs i exercitaràs la musculatura.

També pots optar per dirigir-te cap a classes de reeducació postural, com el Pilates, que t'ajudarà a prendre consciència del teu propi cos i aprendràs a col·locar-lo i moure'l correctament. 

Tingues en compte que alguns esports augmenten el risc de provocar alteracions a la columna vertebral amb el conseqüent mal d'esquena i que has d'actuar davant els primers símptomes. Si ja has arribat tard a la prevenció i pateixes problemes d’esquena, t'expliquem exercicis d'urgència que t'ajudaran.

En conclusió, revisa si l'exercici que fas és l’adequat per a tu, si el practiques amb la tècnica correcta i amb la intensitat adequada i, sobretot, deixa't assessorar per professionals i aconseguiràs treure el major rendiment esportiu per a la teva salut. I si tens dubtes de com un determinat exercici pot afectar la teva salut, consulta-ho amb el personal d'infermeria. 

Coneix els esports i activitats d'oci al teu abast, coordinats i dinamitzats per companys. 

Compartir:

Informació relacionada

Seccions
Institucions
TMB
Conceptes
Anys

GenTMBapp

Club GENTMB

Club GenTMB