Dilluns, 26 d'octubre de 2020

Prova pilot de l'aplicació NaviLens

 

NaviLens / M.A. Cuartero

Prova pilot de l'aplicació NaviLens

En la línia d’avançar cap a la plena accessibilitat, TMB ha iniciat una prova pilot del sistema NaviLens com a eina per potenciar l’autonomia personal dels usuaris mitjançant l’ús de la visió artificial.

Gabinet Premsa / 22.02.18 - 09:05h

Gràcies a la nova tecnologia NaviLens, les persones invidents poden llegir la senyalètica de les xarxes de transport públic, tant en les parades d'autobús com a les estacions de metro, i rebre orientacions precises mitjançant els seus dispositius mòbils. NaviLens permet capturar d'una manera molt eficient un nou tipus de codis QR de colors, denominats ddTags, de tal manera que les persones amb discapacitat visual poden llegir la informació continguda en aquest codi, sense que hagin de saber on es troba emplaçat exactament.

Al Bus

En una parada de bus, l’aplicació NaviLens llegeix l’etiqueta i informa del nom i el codi de la parada, les línies que hi passen, la destinació de cadascuna, el temps previst d’arribada i les possibles alteracions del servei. 

Al metro

En una estació de metro, cada espai està etiquetat amb la seva descripció (accés, vestíbul, zona de venda, línia de peatge, escala, ascensor, andana, punt d’embarcament...) per permetre la navegació autònoma de les persones amb discapacitat visual, tant a l’entrada com a la sortida.

Aquesta nova tecnologia, fruit d'un intens treball de recerca i desenvolupament de cinc anys de durada per part de l'empresa Neosistec i la Universitat d'Alacant, ha estat guardonada amb el premi Connecting for Good de la Fundació Vodafone i ha estat testada i avalada pel CIDAT , centre de recerca i desenvolupament de l'ONCE.

Comprovació sobre el terreny

La setmana vinent, coincidint amb el Mobile World Congress, s’iniciarà una prova  pilot per comprovar sobre el terreny l’eficàcia del sistema en les principals estacions de metro de la línia 9 Sud: Aeroport T1, Aeroport T2, El Prat Estació, Fira, Europa / Fira, Can Tries / Gornal, Torrassa, Collblanc i Zona Universitària. 

Per participar a la prova només cal descarregar i instal·lar NaviLens, que es troba disponible de forma gratuïta tant per a dispositius iPhone com per a dispositius Android en les respectives botigues d'aplicacions.

 

Compartir:

Informació relacionada

Seccions
Institucions
TMB
Servei
Anys

GenTMBapp

Club GENTMB

Club GenTMB