Dijous, 13 de desembre de 2018

Per problemes burocràtics per entrar al Tibet, Jesús Morales torna al Makalu

 

Makalu / Jesús Morales

Per problemes burocràtics per entrar al Tibet, Jesús Morales torna al Makalu

La inestabilitat a la zona del Tibet ha fet que Jesús Morales modifiqui la seva propera expedició i canviï l’ascens al Cho Oyu pel retorn al Makalu, la muntanya que l'any passat se li va resistir. 

Redacció / 04.12.17 - 08:47h

El Makalu és la cinquena muntanya més alta del món, de 8.463 metres, una fita reservada a molt pocs alpinistes. L'any 2016 ja va intentar coronar-la, però es va veure obligat a abandonar l'ascensió per raons mèdiques, quan ja portava més de dues setmanes al camp base i havia arribat als 7.000 metres fent l'aclimatació. Va haver de ser evacuat en helicòpter per falta d'oxigen i traslladat a l'hospital Vayodha de Kàtmandu, on va passar 48 hores a l'UCI.

La resta del pla de l'expedició quasi no ha variat. El 30 de març sortiran cap al Nepal, on començarà el procés d'aclimatació amb el trekking de l'Everest i la pujada a l'Island Peak, de 6.200 metres.

El grup del trekking ja el té tancat i està format per 24 persones que durant 16 dies recorreran la vall del Gokyo i el Khumbu fins al camp base de l'Everest.

Comença el compte enrere!!!

Compartir:

Informació relacionada

Seccions
Institucions
TMB
Conceptes
Anys

Canal TMB

Captura video

Club GENTMB

Club GenTMB