Divendres, 18 de setembre de 2020

Novetats al “Tria la teva causa 2016”: més social i amb més participació

 

Creativitat Mou-te 2016 / TMB

Novetats al “Tria la teva causa 2016”: més social i amb més participació

“29/02 darrer dia per a presentar propostes”. Amb la voluntat de donar una resposta més adequada a les inquietuds socials dels treballadors de TMB, "Tria la teva causa 2016" presenta un nou model, que pretén ampliar i millorar la vinculació de la GenTMB amb les problemàtiques socials del seu entorn més proper.

Redacció / 24.02.16 - 10:04h

Desprès de cinc edicions exitoses del “Tria la teva causa”, ha arribat el moment que el model evolucioni i s'acosti més als interessos dels treballadors i a les feines solidàries que ja estiguin duent a terme. 

La novetat més important de l'edició d'enguany del “Tria la teva causa”, és que, en lloc de fer propostes de causes en genèric, els treballadors que ho desitgin puguin presentar un projecte o iniciativa en què estiguin treballant solidàriament amb alguna ONG o associació legalment constituïda, amb el benentès que si finalment surt entre les propostes més votades, tindrà la possibilitat de treballar directament en el disseny i desenvolupament del Mou-te 2016. A tall d'exemple: un treballador podria presentar un projecte d'una entitat animalista amb la qual col·labora, que recull material en desús per a la cura d'animals abandonats.

Igual que en edicions anteriors, s'ha habilitat un formulari a través del qual es podran presentar les propostes. És important, però, recordar que han de ser projectes o iniciatives de caràcter local, que s'estiguin desenvolupant en el marc d'una entitat social, que el treballador/a que la proposi hi tingui un vincle directe, i que no pugi encabir-se en causes solidàries que hagin estat motiu de campanyes anteriors.

Un cop rebudes totes les propostes, seran analitzades en detall, recollint-ne més informació si fos necessari, i s'aglutinaran en tants grups com causes globals representin. Per exemple, si es proposen diverses causes d'entitats que treballen en la defensa dels animals, la causa podria ser contra el maltractament animal, i els treballadors i les entitats proposades participarien de manera directa en el disseny i desenvolupament del “Mou-te 2016”.

Durant el mes de març es posarà en marxa un procés de votació de les causes globals que hagin sorgit del procés anterior. Així, tothom que ho vulgui podrà participar-hi votant aquella causa amb la qual se senti més identificat. Finalment, un cop tancat el procés de votació, es comunicarà quina ha estat la causa triada, i els projectes o iniciatives que la conformaran. 

L'edició del “Mou-te 2016” incorporarà una altra novetat important, el micromecenatge, sobre el qual més endavant s'ampliarà informació, que permetrà recaptar fons per a la causa escollida.  

La primavera servirà per tal dissenyar conjuntament amb les entitats que liderin els projectes o iniciatives i els treballadors que les han presentat, el programa d'accions que conformaran el “Mou-te 2016”, que es presentarà a mitjans de juliol. Finalment, coincidint amb l'últim trimestre de l'any, es desenvoluparan les accions del "Mou-te 2016".

Cinc edicions del “Tria la teva causa”

El projecte tria la teva causa va néixer el 2011 com a procés de participació dels treballadors de TMB per escollir el motiu de la principal campanya solidària que es desenvoluparia el darrer trimestre de l'any sota el lema "Mou-te". Inicialment, els treballadors només participaven en el procés de selecció de la causa, tot triant entre les cinc proposades. El 2013 es va introduir la possibilitat de presentar causes en una fase anterior, de manera que la votació final es faria entre les cinc aportacions més coincidents dels treballadors.

Des de llavors, al llarg d'aquests cinc anys la GENTMB s'ha mogut solidàriament pel càncer, la fam i la pobresa, la gent gran, les malalties minoritàries i els drets dels infants.

 

Compartir:

Informació relacionada

Seccions
Institucions
TMB
Anys

GenTMBapp

Club GENTMB

Club GenTMB