Divendres, 22 de gener de 2021

Nova campanya de vacunació antigripal 2016

 

Imatge grip / TMB

Nova campanya de vacunació antigripal 2016

La grip és un virus que canvia anualment, ja que muta quant a les seves característiques. D'aquí ve la importància i la insistència que cal tornar-se a vacunar cada any entre els mesos d'octubre i novembre.

Personal d'infermeria del Servei de Prevenció, en col·laboració amb el Col·legi Oficial d'Infermeres i Infermers de Barcelona / 07.10.16 - 07:40h

M'haig de posar la vacuna de la grip? Com cada any, els serveis mèdics de TMB posen en marxa la campanya de vacunació antigripal. Enguany tindrà lloc entre el 19 d'octubre i el 30 de novembre.

El virus gripal és un clàssic de cada hivern i, lamentablement, de vegades fa estralls entre la població més vulnerable a pesar de les precaucions. Les autoritats sanitàries ho atribueixen al fet que es tracta d'un virus que canvia contínuament, que muta, i d'aquí ve la importància i insistència que cal vacunar-se entre octubre i novembre. Una altra de les mesures més efectives per evitar contagis és aplicar bones pràctiques higièniques bàsiques: evitar esternudar i tossir sobre les altres persones (hem de fer-ho sobre un mocador d'un sol ús o sobre la màniga, però no sobre les mans) i rentar-se les mans sovint.

És probable que penseu que la vacunació no és per a vosaltres, però repassem quins aspectes converteixen els adults en més vulnerables davant la grip. La recomanació és posar-se la vacuna de la grip si teniu més de 60 anys, si esteu embarassades, si patiu alguna malaltia crònica com la diabetis, la insuficiència renal, l'asma, problemes de cor, el virus d'immunodeficiència humana (VIH) o el virus de les hepatitis B o C. També està indicada per a les persones amb càncer o malaltia pulmonar obstructiva crònica, que són malalties que es poden veure aguditzades a causa de la grip. L'excepció de vacunar-se és per a aquelles persones a qui anteriorment la vacuna els ha fet reacció al·lèrgica o que siguin al·lèrgiques a l'ou. 

Cal que analitzeu, doncs, si la vostra situació de salut, el vostre ambient de feina o les activitats previstes per a aquest hivern us posen en una situació de més risc.

L'àmbit de treball és també un factor que convé valorar en casos com el personal sanitari, docent, personal de neteja en contacte amb residus, de transport públic o professionals com els de protecció civil, entre altres exemples.

Si us trobeu en alguna d'aquestes situacions o conviviu amb altres persones que s'hi troben, o si voleu consultar què necessiteu per afrontar aquest hivern amb salut, no oblideu demanar cita a la vostra infermera de referència.

Calendari  de vacunació per centres a TMB

 

Compartir:

Informació relacionada

Seccions
Institucions
TMB
Conceptes
Anys

GenTMBapp

Club GENTMB

Club GenTMB