Foto de família del reconeixement a Horta, amb la participació de la presidenta de TMB, Laia Bonet
Foto de família del reconeixement a Horta, amb la participació de la presidenta de TMB, Laia Bonet

Els nous TOP-25 reben el reconeixement de l’empresa per l’excel·lència de la seva feina

Vint-i-cinc persones (amb recorreguts a TMB molt variats) han estat seleccionades a la tercera edició d’aquest reconeixement al personal de conducció.

Carme Becerra / 17.06.24 - 14:05h

En Faustino, del CON Triangle, explica com un dia una dona va pujar al bus molt alterada perquè “s’havia descuidat el marit a dins”. L’Albert fa només 2 anys que és a l’empresa, però ja comença a recollir anècdotes, tot i que no tantes com el Juan-José, amb qui comparteix CON (Horta) i reconeixement, que porta 28 anys al volant i ve de família de conductors

Alguns moments i comentaris s’han repetit en els tres actes de reconeixement (celebrats a Horta, a Triangle i a Ponent (aquest darrer, conjunt per al personal d’aquest CON i del de Zona Franca).  Per exemple, en Ramón (Zona Franca) va descriure els companys i companyes “com una pinya a qui sempre pots demanar ajut”. En Santi i en Jaume (Zona Franca) també  van tenir paraules d’agraïment per als CGOL o el personal del CRT. I molts i moltes van comparar conduir a TMB amb estar en “una empresa top” o “que juga la Champions”.

Orgull de pertinença

Són només alguns exemples dels testimonis que es van escoltar als reconeixements al personal de conducció de la tercera edició dels TOP-25. Les distincions van ser rebudes amb molta emotivitat, ja que el personal que obtenia els reconeixements era convocat pels seus responsables sense desvetllar-ne el motiu. L’emoció es va veure clarament al rostre de la Paqui, conductora de Ponent amb 27 anys a l’organització, que va afirmar “estar molt orgullosa de treballar a TMB”. L’altra dona del grup, l’Alicia (Zona Franca) és, al contrari, una recent incorporació (al 2022) que va destacar “que, tot i que hi hagi molta feina, sempre torno contenta a casa”.

Entre les persones que van dedicar paraules de reconeixement al conjunt dels conductors i conductores seleccionats, van estar la presidenta de TMB, Laia Bonet, el conseller delegat, Xavier Flores, el director de Bus, Jacobo Kalitovics, Carlos Castiñeira, director d’Operativa de Bus i les prefectures dels seus CONs.

Per exemple, la presidenta va assenyalar que “sou la cara de l’empresa, un servei essencial com és la mobilitat urbana que, en el cas del bus, per a molta ciutadania és l’únic del que disposen”. També el conseller delegat va destacar la importància del treball del personal de conducció de bus, recordant que el 2023 la xarxa va transportar 213 milions de passatge.

Perfil promig: 53 anys i 16 a TMB

En la difícil tasca d’escollir només 25 persones cada any, s’han tingut en compte, entre d’altres, qüestions com la baixa taxa d’absentisme, no haver rebut queixes i no haver patit accidents. Entre les persones seleccionades n’hi ha que porten poc a TMB; que fa més de dues o tres dècades que hi treballen; que ja havien conduit autobusos professionalment; que venien del món del camió; que ja tenien família al sector o a l’empresa; que no tenien lligams familiars amb el món de la conducció de busos...

Tot i així, si haguéssim de traçar un perfil mig dels TOP-25 d’enguany podríem dir que predominen els homes (en consonància amb l’encara presència majoritària a la composició de la plantilla, tot i els avenços en la incorporació de dones en els darrers temps); que l’edat mitjana dels seleccionats és de 53 anys i el temps de permanència a TMB de 16.

Felicitats!

Tres conductors de Triangle han entrat en el TOP-25 d'enguany

El reconeixement que han rebut els TOP-25 (que també van emportar-se uns obsequis durant els actes celebrats als CONs) constarà al seu expedient. Aquesta iniciativa forma part d’un conjunt d’accions que vol millorar l’experiència del personal en el seu dia a dia dins l’organització. De fet, diverses persones van parlar del “caràcter humà de l’organització” o del fet de percebre que “no se’ns veu només com un número”.

El TOP-25 va néixer fa tres anys i consisteix en l’elaboració d’un rànquing a partir d’uns indicadors, objectius i mesurables, que identifiquen les conductores i conductors que han destacat pels seus valors a la feina en els dotze mesos anteriors. La idea era revertir una de les mancances que detectaven els i les professionals de la plantilla (van sortir a la llum a través del projecte Employee Journey Map, que avaluava el cicle de l’estada del personal a l’empresa): la percepció de falta de reconeixement de la feina feta.

Un any més, cal felicitar a un grup de companys i companyes que sobresurten per la seva bona feina: Juan-José Marchal Santiago, Josep Jove Mallafré, Amalio Vélez Sánchez, Nicolás Domínguez López, Francisco Javier Linares Baena, David Bretones Padilla i Albert Doménech Grandoso (CON Horta); Francisca Hernández Ibáñez, Manuel Casado García, Martí Capdevila Solans, Pedro Jiménez Baza i José Vicente Iglesias Ortiz (CON Ponent); Faustino Vieitez Meza, Juan López Alcázar i Daniel Mora Pedregosa (CON Triangle); Francisco Ibáñez Aranda, Agustín López Mora, Iván Moreno Jiménez, Alberto Alcaraz Puig, Francisco Juárez Bermúdez, Jaume Salom Català, Luís María Ferrero del Río, Ramon Caral Pons, Santiago Salamero Gallego i Alicia Cabañero Ramos (CON Zona Franca).

Felicitats per la bona feina!

Foto de grup al reconeixement al personal de Ponent i de Zona Franca

Pots visualitzar el vídeo del reconeixement al personal de conducció de la tercera edició del TOP-25.

video mp4
Fitxer de vídeo

Compartir

Informació relacionada

GenTMBapp

Club GENTMB

Club GenTMB