Divendres, 26 de febrer de 2021

“Mou-te per les persones amb discapacitat”, comença a prendre forma

 

“Mou-te per les persones amb discapacitat”, comença a prendre forma

A primers del mes d'abril es descobria la gran incògnita d'aquest any: les persones amb discapacitat van ser la causa triada pels treballadors de TMB. Ara, un mesos després, us presentem les principals novetats del que serà la sisena edició del Mou-te, amb el Cocarmi com a principal còmplice.

Redacció / 15.07.16 - 08:18h

Durant els mesos de maig i juny, tècnics de  TMB i del Cocarmi (Comitè Català de Representants de Persones amb Discapacitat) han treballat conjuntament en el disseny i la planificació de les accions que conformaran el Mou-te 2016, que estaran orientades a sensibilitzar i conscienciar sobre la situació de les persones amb discapacitat des de una triple perspectiva, tot coincidint amb els tres mesos de la campanya. Així, l'octubre estarà dedicat a l'esport com a eina d'inclusió social; el novembre, a la dona amb discapacitat com a persona sotmesa a una possible doble discriminació, i el desembre, als drets de les persones amb discapacitat amb motiu del X aniversari de la convenció europea en la matèria.

Tant en aquesta fase de disseny com en el desenvolupament de la campanya hi participaran tres treballadors de TMB  amb els seus respectius projectes: l'Ana Ortega, que liderarà una xerrada col·loqui al voltant de l'autisme; el Roque Zamorano, que portarà els usuaris del centre de dia de l'Obra Social de Sant Joan de Déu, amb la qual col·labora, a les xarxes de metro i bus per tal que es familiaritzin amb el transport públic, i l'Óscar Molina, que amb l'associació Corre Solidari estarà present en les activitats esportives de la campanya.

El Cocarmi

El Comitè Català de Representants de Persones amb Discapacitat, Cocarmi, és una associació catalana nascuda el 1998 per defensar els drets de les persones amb discapacitat. No té ànim de lucre i té per objecte participar de ple en la vida social del país. El Cocarmi, que representa unes 540.000 persones amb discapacitat integrades en les entitats que la conformen, és el principal portaveu i interlocutor del col·lectiu davant dels poders públics i proposa polítiques a favor dels interessos de les persones amb qualsevol tipus de discapacitat.

El Cocarmi està integrat per una desena de federacions i associacions que donen veu a les persones amb discapacitat a Catalunya, ja sigui discapacitat física, intel·lectual, sensorial i/o trastorn mental.

 

Compartir:

Informació relacionada

Seccions
Institucions
TMB
Anys

GenTMBapp

Club GENTMB

Club GenTMB