Divendres, 18 de setembre de 2020

“Mou-te per les malalties minoritàries” passa comptes

 

Cartell de la imatge "Mou-te per les malaties minoritàries"

“Mou-te per les malalties minoritàries” passa comptes

Amb l'edició 2014, en què els treballadors van escollir les malalties minoritàries com a causa solidària per al 2014, es consolida aquesta iniciativa on la GenTMB són els protagonistes.

Redacció / 20.01.15 - 12:49h

El 2014 ha tingut lloc la quarta edició del Tria la teva causa, un projecte que permet que siguin els treballadors de la companyia els que proposin possibles causes i posteriorment en triïn una, que acabarà convertint-se en la campanya de la causa solidària de l'any sota l'eslògan "Mou-te". Es pretén fomentar la participació i implicació dels treballadors i treballadores en les accions de cooperació i de solidaritat de TMB, per assumir-hi un paper protagonista conjuntament amb les entitats socials més representatives de la causa.

En l'últim exercici “Mou-te per les malalties minoritàries” ha estat l'eix conductor de les diverses accions solidàries que, juntament amb la Federació Catalana de Malalties Minoritàries (Fecamm) i la delegació de Catalunya de la Federación Española de Enfermedades Raras (Feder), s'han dut a terme en el darrer trimestre de l'any a la xarxa de metro i bus.

Cal destacar la participació totalment desinteressada del periodista Josep Cuní, imatge de la campanya solidària, així com agrair la col·laboració de l'actriu Aina Clotet, el cantant del grup Gossos Natxo Tarrés, la cuinera Carme Ruscalleda, la model Martina Klein i els esportistes Àlex Corretja, Dani Comas i Gemma Mengual.

La campanya

Durant els mesos d'octubre, novembre i desembre s'han desenvolupat diferents accions de sensibilització i conscienciació respecte a la problemàtica amb què es troben els pacients amb malalties minoritàries, amb la participació de les entitats col·laboradores.

Així, sota el lema “La recerca és vital”, el mes d’octubre va arrancar amb la taula rodona “Testimonis de lluita i superació” a la sala de conferències de l'ONCE, organitzada per Feder. Hi van participar el periodista Màrius Serra; el doctor Jordi Pérez, especialista en malalties minoritàries; María Palacín, psicòloga; Sandra Silva, biòloga de la Fundació Irsicaixa, i Joan Artero, exbomber, afectat per una patologia visual poc freqüent.

Va continuar amb una acció solidària de donació de sang organitzada pel Banc de Sang i Teixits i la col·locació d'un punt d'informació sobre l'anèmia de Fanconi, així com altres patologies relacionades, alhora que es va organitzar una activitat infantil juntament amb l'associació Anèmia de Fanconi i l'empleat Marc Calzada, en què els nens i nenes van fer un gest de lluita contra les malalties minoritàries.

El mes d'octubre va finalitzar amb la Cursa per l'Esperança organitzada per Feder i per la composició de l'estructura de l'ADN i possibles malformacions cromosòmiques, activitat organitzada per Biocomunicat.

Durant el mes de novembre, amb el lema “Fem-les visibles” es van dur a terme accions com la inauguració de la mostra fotogràfica “Som diferents, som únics” que va comptar amb la col·laboració especial de Nexe Fundació i d'alguns treballadors de TMB. Una mostra d'entitats, un "photocall" per les malalties minoritàries i una jornada sobre les malalties minoritàries organitzada per Fecamm a l’Espai Gaudí van ser altres activitats del mes.

Finalment, durant el mes de desembre, dedicat específicament a la infància i sota el lema “Malalties minoritàries a la infància” es va representar l'espectacle de titelles "El conte de la Mimi, la girafa blava" amb la col·laboració especial de Nexe Fundació i de treballadors de l'empresa; vam construir un arbre de Nadal multisensorial amb la col·laboració especial de l'associació Síndrome de Rett i treballadors de TMB i es va acabar l'any i aquesta quarta edició amb la representació del conte de Federito a càrrec de la companyia de teatre social Peixos Peixeres, dinamitzada per personatges especials de la colla gegantera del Raval.

 

Compartir:

Informació relacionada

Seccions
Institucions
TMB
Conceptes
Anys

GenTMBapp

Club GENTMB

Club GenTMB