Divendres, 28 de gener de 2022

Mou-te contra la violència masclista tancarà l’any amb un concert de flamenc

 

Mou-te 2017

Mou-te contra la violència masclista tancarà l’any amb un concert de flamenc

Música pop, funk, jazz i flamenc omplira demà a les 18 hores de la tarda, el vestíbul de metro de la estació de Diagonal de la línia 5.

Redacció / 13.12.17 - 10:03h

L’ultima acció de l’any del “Mou-te contra la violència masclista”, iniciativa solidaria triada pels treballadors de TMB,  tancarà l’any amb l’actuació de Carmen Doorá, que interpretarà diferents peces del seu primer disc, ECO, produït per Ángel Dorao, i que es presenta com a un crit contra la violència en totes les seves manifestacions, des de la violència masclista, l’explotació infantil i el maltractament a la natura.

Amb pinzellades de pop, funk , jazz, flamenc i lantin, ECO és l’experiència de com el canvi de consciència també és possible mitjançant la música. Carmen Doorá i Ángel Dorao aconsegueixen una música propera i accessible al públic sense caure en la simplicitat o la repetició, rica en matisos, arranjaments i harmonies en la qual les lletres han estat creades a consciència per crear consciència.

"Tria la teva causa" va néixer l'any 2011, en el marc del Pla Director de Cooperació i Solidaritat, per donar la veu als treballadors de TMB a l'hora de decidir quin ha de ser, cada any, el projecte de referència en matèria de solidaritat. El 2013 es va fer un pas endavant per millorar l'esperit participatiu, i aquest ha estat el tercer any en què els mateixos treballadors han proposat les causes i l'han decidit per votació.

Què és la violència masclista

La violència masclista és la que s’exerceix contra les dones com a manifestació de la discriminació i de la situació de desigualtat, en el marc d’un sistema de relacions de poder dels homes sobre les dones. S'exerceix per mitjans físics, econòmics o psicològics, incloses les amenaces, les intimidacions i les coaccions. El resultat és un dany o un patiment físic, sexual o psicològic, tant si es produeix en l’àmbit públic com en el privat. Aquest tipus de violència pot manifestar-se en quatre àmbits: parella, familiar, laboral i social o comunitari.

Qui et pot ajudar si la teva parella et maltracta?

– 112 - Telèfon d'emergències: és gratuït i dona resposta immediata les 24 hores del dia. Centralitza totes les trucades d'urgències sanitàries, de seguretat ciutadana, d'extinció d'incendis i salvaments i de protecció civil davant d'una situació d'emergència.

– 900 900 120 - Línia d'atenció a les dones en situació de violència: aquest servei d'atenció permanent és gratuït i confidencial i funciona tots els dies de l'any, les 24 hores. 900900120@gencat.cat

– Comissaries dels Mossos d'Esquadra: l'atenció i la protecció de les víctimes formen part de les funcions principals de la Policia de la Generalitat.

– 902 111 444 - Sanitat Respon: aquest telèfon ajuda en qualsevol demanda d'informació sobre la salut, les malalties i els serveis sanitaris i ofereix tota la informació disponible per poder prendre les millors decisions. S'hi pot contactar les 24 hores del dia, els 365 dies de l'any.

– Centres d'atenció primària i consultoris locals: quan es pateix violència convé explicar-ho al personal sanitari del centre de salut. El metge o la metgessa, l'infermer o la infermera poden ser persones de confiança, informen dels serveis i recursos, i poden ajudar a sortir de la situació.

– Oficines d'atenció a la víctima del delicte del Departament de Justícia:ofereixen atenció, suport i orientació a les víctimes i persones perjudicades per un delicte o falta, i són punts de coordinació de les ordres de protecció de les víctimes de violència domèstica i de gènere que adopten els òrgans judicials a Catalunya.

– Serveis d'atenció a la dona o serveis socials dels municipis: els equips bàsics d’atenció social dels ajuntaments informen dels recursos i serveis de què disposen. El fet d'estar en contacte amb els serveis especialitzats de l'entorn ajuda a estar protegit i a sortir de la situació de violència.

 

Compartir:

Informació relacionada

Seccions
Institucions
TMB
Conceptes
Anys

GenTMBapp

Club GENTMB

Club GenTMB