Dilluns, 22 d'octubre de 2018

M’haig de posar la vacuna de la grip?

 

M’haig de posar la vacuna de la grip?

El virus de la grip és un clàssic de tots els hiverns i de vegades fa estralls entre la població més vulnerable malgrat les precaucions.  Això es deu al fet que es tracta d'un virus que canvia contínuament.

Personal d'infermeria del Servei de Prevenció, en col·laboració amb el Col·legi Oficial d'Infermeres i Infermers de Barcelona / 07.11.17 - 08:07h

Per això és important que et vacunis si compleixes algun d'aquests requisits: si ets major de 59 anys, si estàs embarassada, si cuides o estàs en contacte amb persones grans, o si ets una persona amb diabetis, hipertensió arterial, insuficiència renal, asma, el virus d'immunodeficiència humana, el virus de les hepatitis B o C, càncer, malaltia  pulmonar obstructiva crònica o tens problemes de cor. Si tens fills amb alguna d'aquestes malalties també es recomana la vacunació. En aquest casos és especialment important que, a més del nen, el seu entorn també estigui degudament vacunat. 

Les persones amb una malaltia crònica poden veure aguditzada la seva situació a causa de la grip. 

Atenció! Si tens al·lèrgia als ous o has tingut reacció a la vacuna anteriorment, no és recomanable que et vacunis contra la grip. 

D'altra banda, hi ha determinades feines en les quals es recomana la vacunació perquè les persones que les duen a terme estan més exposades i si estan vacunades poden evitar nous contagis. 

Si treballes de cara al públic, ets manipulador d'aliments o personal de neteja, hauries de consultar amb la teva infermera de referència si és una bona idea vacunar-te. Si a més viatges molt per la teva feina, pots consultar els consells de salut relacionats amb les vacunes i els viatges.

Calendari de vacunació de TMB

 

Compartir:

Informació relacionada

Seccions
Institucions
TMB
Conceptes
Anys

Canal TMB

Captura video

Club GENTMB

Club GenTMB