Metro estrena mampares d'ús assistencial

Les noves mampares, han estat dissenyades per ser emprades en aquells casos que una persona estigui indisposada a terra o al banc i sigui necessari protegir la seva intimitat.

Redacció - Unitat de Seguretat i Protecció Civil / 27.01.23 - 12:01h

El nou element de Protecció Civil permet garantir la intimitat, la dignitat i la confidencialitat, drets fonamentals, del client que es troba indisposat a les instal·lacions del Metro.

Les noves mampares tenen l’objectiu de salvaguardar la intimitat de la persona atesa; reduir les conseqüències enfront de l'acció i coneixement dels altres clients; evitar que els usuaris del voltant gravin a l’usuari atès; ajudar a reduir el temps d’atur o servei parcial del carrusel, en poder continuar donant servei a l’estació afectada de forma total o limitada.

Es podrà fer ús d’elles quan:

  • La incidència assistencial que per les seves característiques es prevegi un temps de resolució superior a l’habitual, i sigui necessari salvaguardar la intimitat de la persona atesa fins que els equips sanitaris l’hagin acabat d’atendre.
  • Es necessiti impedir la visibilitat en una zona delimitada de les instal·lacions de Metro, de manera supervisada i acotada en un temps breu mentre s’espera la seva resolució imminent, com per exemple un acte vandàlic greu, restes de sang, etc.

Les mampares, que seran gestionades mitjançant el coordinador del Centre de Seguretat i Protecció Civil, CSPC, les portaran en el cotxe el personal mòbil d’actuació polivalent, MAPs, que acudiran a l’estació on sigui necessària la mampara assistencial. Els Vigilants de Seguretat de les MAPs estan formats per muntar i desmuntar les mampares.

Compartir

Informació relacionada

GenTMBapp

Club GENTMB

Club GenTMB