Dijous, 16 de setembre de 2021

Més de cinc tones d’ajuda humanitària de camí cap al camp de refugiats d’Idomeni

 

Membres del 1er.comboi de CSC a Idomeni / Pep Herrero

Més de cinc tones d’ajuda humanitària de camí cap al camp de refugiats d’Idomeni

El CON de Zona Franca va ser l’escenari triat per a la sortida del 1r comboi solidari d’ajuda humanitària als refugiats d’Idomeni de Conductors Solidaris de Catalunya.

Redacció / 04.05.16 - 08:18h

A les set de la tarda d’ahir i després d’uns breus parlaments, la presidenta i el conseller delegat de TMB, Mercedes Vidal i Enric Cañas, van donar el tret de sortida oficial al comboi.

Quatre vehicles carregats amb més de cinc tones de material higiènic, aliments, tendes de campanya, sacs de dormir i mantes tèrmiques, entre d’altres, van sortir del CON de Zona Franca camí al port de Barcelona per embarcar rumb a Civitavecchia, Itàlia, després continuaran per carretera fins a Brindisi, on tornaran a embarcar fins a la ciutat grega d’Igounemitsa. Des d’aquest ciutat ja només els quedaran 370 quilòmetres fins a la ciutat d’Idomeni. El comboi té previst arribar al campament de refugiats el divendres 6 de maig.

Aquesta és la primera expedició cap a Idomeni, però hi ha la intenció de fer-ne més. En aquest primer viatge es vol contactar amb les ONG que estan treballant sobre el terreny per conèixer quines són les seves necessitats i així poder portar-los allò que més necessiten.

La caravana està formada per un camió MAN, un camió Fiat de 3.500 kg, un  vehicle 4x4 i una furgoneta i compta amb el suport de TMB, Emergències Mèdiques, SEM i ambulàncies FALCK VL.

Conductors Solidaris de Catalunya és una organització no governamental fundada l’any 2000 per empleats d’Autobusos de TMB, especialitzada a organitzar combois d’ajuda humanitària per alleujar les carències de la població en zones afectades per conflictes o crisis humanitàries.

 

Compartir:

Informació relacionada

Seccions
Institucions
TMB
Anys

GenTMBapp

Club GENTMB

Club GenTMB