Dimecres, 4 d'agost de 2021

L'endometriosi, una afectació de salut de les dones

 

L'endometriosi, una afectació de salut de les dones

Aproximadament entre el 10% i el 15% de la població femenina en edat fèrtil (entre els 12 i els 50 anys) pateix endometriosi. Aquesta és la proposta de la Cristina García per a l'edició d'enguany del Tria la teva Causa 2021.  

Redacció / 27.05.21 - 07:57h

En aquesta edició del Tria la teva Causa, la Cristina ens demana el nostre vot per al projecte “L'endometriosi, una afectació de salut de les dones”, amb l'objectiu de fer visible la malaltia i ajudar les dones que la pateixen i els seus familiars.

L'endometriosi és un trastorn sovint dolorós en el qual un teixit similar al teixit que normalment recobreix l'interior de l'úter —l'endometri— creix fora de l'úter. L'endometriosi afecta més comunament els ovaris, les trompes de Fal·lopi i el teixit que recobreix la pelvis. 

Aquesta malaltia provoca una franca alteració de la qualitat de vida de les dones que la pateixen, ja que pot comportar la impossibilitat de realitzar esforços físics o una activitat quotidiana normal.

Aproximadament entre el 10% i el 15% de la població femenina en edat fèrtil (entre els 12 i els 50 anys) pateix endometriosi. S'estima que a Espanya hi ha un milió de dones afectades i en el món 170 milions. Malgrat la gran quantitat de dones afectades, aquesta malaltia és pràcticament desconeguda per la societat i la comunitat mèdica. De mitjana, es triga a diagnosticar-la uns nou anys, fet que minva la qualitat de vida de la dona de manera que en alguns casos arriba a ser invalidant.

La Cristina García Carrero és agent d’atenció al client de la línia 1 del metro. Si és aquest el projecte amb el qual et sents més identificat, vota’l!

Compartir:

Informació relacionada

Seccions
Institucions
TMB
Conceptes
Anys

GenTMBapp

Club GENTMB

Club GenTMB