José Pérez Pulido / Pep Herrero
José Pérez Pulido / Pep Herrero

José Pérez, un convidat d’excepció a l’aniversari del metro

José Pérez Pulido, jubilat de Metro de 97 anys, protagonitza el moment més emotiu de l'acte d'aniversari del metro quan rep el primer exemplar del llibre "90 anys del metro de Barcelona. 1924-2014", en l'acte institucional de celebració d'aquest aniversari del metro de Barcelona. 

Albert Piqué / 16.12.14 - 09:33h

El Gran Teatre del Liceu va ser el lloc escollit per celebrar l'acte institucional de celebració dels 90 anys del metro de Barcelona. L'acte, que va ser presidit pel president de la Generalitat, Artur Mas, va comptar amb la intervenció de l'alcalde de Barcelona i president de l'AMB, Xavier Trias; del president de TMB, Joaquim Forn, i amb un convidat molt especial, en José Pérez, un jubilat de Metro que just el dia abans havia fet 97 anys. Ell va ser el receptor del primer exemplar del llibre editat per la Fundació TMB i l'Ajuntament de Barcelona, "90 anys del metro de Barcelona. 1924-2014", per commemorar l'aniversari del suburbà barceloní.

El llibre conté una síntesi històrica i abundant material gràfic procedent dels fons de la Fundació TMB i de l’Arxiu Fotogràfic de Barcelona i fa una repàs per la història dels 90 anys del metro, des de la seva inauguració l'any 1924 fins a l’actualitat.

En José, visiblement emocionat, va fullejar el llibre en companyia de la seva dona i les seves dues filles, també treballadores de Metro, i va agrair al president de TMB que haguessin pensat en ell per representar els milers de treballadors de la companyia.

Aquest és el penúltim acte de celebració del 90è aniversari del metro, que conclourà amb la inauguració, el proper dia 17 de desembre, de l'exposició “Estació 1924, 90 anys del metro de Barcelona” a l'espai Mercè Sala. Repassa la història de la construcció del Gran Metro i del Tranversal, amb plànols originals de les estacions i dels trens, objectes curiosos i una reflexió sobre l'impacte social i urbanístic que va suposar la construcció del metro.

 

José Pérez / P. Herrero
José Pérez / P. Herrero

Compartir

Informació relacionada

Seccions
Institucions
Servei
Anys

GenTMBapp

Club GENTMB

Club GenTMB