Dijous, 16 de setembre de 2021

Jornada “TMB, el futur és verd”

 

Gerardo Lertxundi, conseller delegat de TMB

Jornada “TMB, el futur és verd”

La jornada (si no la vas poder seguir, ho pots fer ara aquí) ha comptat amb la participació de la vicepresidenta quarta del govern i ministra per a la transició ecològica i el repte demogràfic,  del conseller de territori i sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya i de la presidenta de TMB. 

Redacció / 15.12.20 - 13:44h

La jornada, que s’ha dut a terme  telemàticament, ha comptat amb un ampli seguiment de públic. Si no la vas poder seguir, ho pots fer ara aquí.

El primer bloc de la sessió “Polítiques públiques per al foment de les energies renovables” ha anat a càrrec de la presidenta de TMB i regidora de Mobilitat de l'Ajuntament de Barcelona, Rosa Alarcón, de la vicepresidenta quarta del Govern d'Espanya i ministra per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, Teresa Ribera, i del conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Damià Calvet. Els ponents han destacat el compromís ferm per assumir la descarbonització amb autobusos elèctrics, d'hidrogen i híbrids de gas i Rosa Alarcón ha destacat que "TMB és una de les empreses que més ha renovat i ambientalitzat la seva flota d’autobusos".

La conferència central s’ha centrat a presentar el projecte “L’aposta de TMB per les energies netes” . Els ponents han estat Gerardo Lertxundi, conseller delegat de TMB, que ha incidit en què "els autobusos de Barcelona són a l'avantguarda d'Europa amb baixos nivells d'emissions de gasos i partícules contaminants"; i Jacobo Kalitovics, director de la xarxa de Bus, que ha destacat la proposta “per descarbonitzar el transport públic i frenar la crisi climàtica és l'electrificació eficient de la flota d’autobusos de Barcelona, que inclou una acurada planificació de les infraestructures de càrrega a cotxeres i carrer”.

S’ha tancat la jornada amb una taula rodona sota el títol  “Clean energy in public transport: innovation and knowledge”, moderada per Josep Maria Armengol, director de l’Àrea de Tecnologia de Bus, en la que hi ha intervingut Noshim Omar, fundador i CEO d’ABBE,  Umberto Guida, director de Coneixement i Innovació d’UITP, Freddy Bergsma, sènior manager de la Divisió d’Estratègia de Negoci de Toyota Motor Europa. 

La jornada ha estat organitzada per TMB amb la col·laboració de la Unió Internacional del Transport Públic (UITP) i l'Associació d'Empreses Gestores de Transports Col·lectius Urbans (ATUC).

 

Compartir:

Informació relacionada

Seccions
Institucions
TMB
Anys

GenTMBapp

Club GENTMB

Club GenTMB