Dimecres, 14 d'abril de 2021

Iniciada la fase 3 de l''Experiència conductor/a de bus'

 

Iniciada la fase 3 de l''Experiència conductor/a de bus'

La fase ha començat replicant les dues iniciatives més secundades a partir de l'experiència pilot i els resultats obtinguts a partir de les mesures preses per cada equip.

29.03.21 - 11:30h

Després de la presentació, el passat 22 de desembre, dels resultats obtinguts en les quatre proves pilot realitzades el 2020, aquest trimestre s'ha posat en marxa la metodologia per a la seva escalabilitat i elaboració dels manuals amb les instruccions sobre com s'han de replicar les iniciatives (pas a pas, amb tota la documentació i registres establerts, estimació de temps d'implantació, lliçons apreses, etc.). 

El 3 de març es va fer una trobada presencial a les aules de formació del CON Triangle. En la trobada, que va comptar amb la participació de tres dels equips de personal de conducció: l'equip de Triangle, amb Vídeo utilización bus; l'equip de Ponent, amb Pulsadores de solicitud de parada, i l'equip de Conductors-Formadors amb Vídeo reciclaje conducción, del CON Horta, juntament amb alguns comandaments intermedis, es va tractar sobre com es poden replicar les iniciatives:

  • Vídeo utilización bus. Identificant situacions per a les noves campanyes de Consells de Viatge i treballant específicament la sol·licitud de parada (dins i fora del bus). Per dinamitzar la sessió es va comptar amb un tècnic de projectes de màrqueting a clients.
  • Vídeo reciclatge conducció. Revisant els continguts susceptibles en material audiovisual i establint les sèries de vehicles i funcionalitats específiques per a aquesta col·lecció adreçada al personal de conducció, a curt i mitjà termini. Per replicar aquesta iniciativa es compta amb la col·laboració estreta d'Enginyeria Bus, especialment pel que fa a la nova flota elèctrica, híbrida de GNC i d'hidrogen.

D'altra banda, cal destacar que des de l'Àrea d'Organització i Persones s'han posat en marxa diferents accions relacionades amb algunes de les iniciatives més valorades pels conductors/es, que partien de les idees proposades a la plataforma TMBinnova. Aquestes són: 

El nou model de formació en idiomes a TMB, presentat el 25 de març: la nova plataforma multilingüe, disponible 24 hores al dia, 7 dies a la setmana i accessible per a tothom a través del Campus TMB.

El nou programa d'estudiants en pràctiques, iniciat a principis d'any, que vetlla per aconseguir unes pràctiques de qualitat i el millor talent per a l'organització. Entre d’altres, cal destacar dues accions d’integració: Comença el dia amb..., en què un cop al mes tots els estudiants en pràctiques connecten fent xarxa, per compartir experiències, inquietuds, dubtes...  i Coneix TMB, també un cop al mes en un àmbit de l'organització (Bus, Metro, AF), el tutor i l'estudiant comparteixen en quins projectes estan treballant i quin és l'aprenentatge i l'experiència que estan adquirint.

El nou Centre Mèdic TMB-Salut, que va obrir les portes el 3 de març, i des d'on inicialment es presta l'atenció sanitària de lesions per accident laboral que es realitzava al carrer Hondures (Sagrera) i que més endavant ampliarà els seus serveis.

Tenint en compte que totes aquestes accions s'estan duent a terme, també, com a intervenció  preventiva a partir de la identificació de riscos psicosocials que s'ha dut a terme els darrers mesos, el passat divendres 26 de març es van presentar aquests avenços al Comitè de Seguretat i Salut de Transports de Barcelona, per tal que pugui seguir vetllant pel desenvolupament del pla de prevenció de riscos laborals i veure en quina mesura aquestes activitats estan contribuint a millorar les condicions de treball relacionades amb les tasques de conducció a la línia.  

 

Compartir:

Informació relacionada

Seccions
Institucions
TMB
Servei
Bus
Anys

GenTMBapp

Club GENTMB

Club GenTMB