Dimecres, 30 de setembre de 2020

Inici de la prova pilot d’accés d’escúters homologats al metro i al Bus

 

logotip escúters / TMB

Inici de la prova pilot d’accés d’escúters homologats al metro i al Bus

L’objectiu és afavorir l’accessibilitat i l’autonomia de les persones amb discapacitat en els seus desplaçaments, tot preservant la seguretat del conjunt dels usuaris dels vehicles de transport col·lectiu.

Redacció - Gabinet de Premsa / 26.06.17 - 08:21h

A partir d’avui fins que s’aprovi el nou Codi d’Accessibilitat, o com a màxim fins al 31 de desembre vinent, es durà a terme aquesta prova. Per participar-hi, les persones i els escúters que compleixin els requisits tècnics podran obtenir una acreditació personalitzada i una placa numerada de color lila, que expedirà l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat de Barcelona.

Aquest distintiu, que ha de ser ben visible sobre l’escúter, i el carnet individual els permetran l’accés a la xarxa de metro i a totes les línies de Bus, igual que si ho fessin en cadira de rodes motoritzada. 

Se’ls aplicarà els mateixos preceptes del Reglament de Viatgers que es refereixen a les cadires de rodes. Podran accedir al bus per la porta central o per la segona en el cas dels articulats de quatre portes, perquè puguin utilitzar la rampa d’accés tant a l’entrar com al sortir. A l’interior del Bus i dels trens s’hauran de situar a l’espai reservat per a cadires de rodes, i, igual que les cadires de rodes, s’hauran de situar en el sentit contrari a la marxa, recolzats en el respatller i amb els frens posats i hauran de fer ús del cinturó de seguretat.

Per informar-ne els conductors de Bus i els agents d’atenció al client de metro (AAC) s’han editats uns díptics informatius que s’han distribuït pels centres de treball. També s’han col•locat uns cartells informatius que expliquen aquesta novetat.

Per aclarir qualsevol dubte, l’estructura de comandament de Metro i Bus estarà a la disposició de tots els treballadors.

Compartir:

Informació relacionada

Seccions
Institucions
TMB
Servei
Anys

GenTMBapp

Club GENTMB

Club GenTMB