Dissabte, 27 de novembre de 2021

Frau trucada telefònica suport tècnic de Microsoft

 

Frau trucada telefònica suport tècnic de Microsoft

Aprofitant que hi ha molts usuaris que estan treballant des de casa, els ciberdelinqüents han posat en marxa una campanya per tal d’intentar aconseguir les teves dades de connexió als sistemes de TMB, a les teves dades bancàries i a tota la informació que tinguis en el teu ordinador de casa i de la feina.

Infraestructura Tecnològica i OTS / 09.11.20 - 08:08h

El mètode consisteix en el fet que es rep una trucada de telèfon dient-nos que és el servei tècnic de Microsoft, que han detectat un virus en el vostre equip o que s’han instal·lat programes no legals i que han de connectar-se per tal de corregir el problema.

Una vegada que l’has facilitat l’accés et fan instal·lar un programa i, mitjançat aquest programa, prenen el control de l'ordinador i poden accedir a totes les dades personals que tinguis emmagatzemades, bé siguin dades dels teus contactes com informació dels teus comptes bancaris o targetes de crèdit i les dades de connexió als diferents sistemes personals i de la feina.

En ocasions també t’indiquen que instal·lis una aplicació en el teu mòbil per robar-te també les dades personals que tinguis en ell.

Recomanacions

  • Microsoft mai et trucarà si tu no els has trucat abans.
  • En qualsevol cas sospita d’aquest tipus de trucades. Mai es dóna suport remot si prèviament no hi ha hagut una sol·licitud prèvia.
  • No descarreguis aplicacions no oficials ni sospitoses en el teu mòbil.
  • Avisa a CST en cas que et passi indicant-los el número d’on reps la trucada per tal de poder mirar de bloquejar-lo i no entrin més trucades a TMB des d'aquests números.

Més informació

https://support.microsoft.com/es-es/help/4013405/windows-protect-from-te...

https://www.osi.es/es/actualidad/blog/2019/04/04/microsoft-te-ha-llamado...

Compartir:

Informació relacionada

GenTMBapp

Club GENTMB

Club GenTMB