Divendres, 7 de maig de 2021

Èxit de participació al webinar “La gestió de la COVID-19 a TMB: perspectives i reptes”

 

Èxit de participació al webinar “La gestió de la COVID-19 a TMB: perspectives i reptes”

El primer esdeveniment virtual va assolir una punta de gairebé 1.500 participants i va comptar amb un espai per fer preguntes directes conseller delegat de TMB

Redacció / 14.05.20 - 11:19h

La conferència online es va obrir amb unes paraules de la Presidenta de TMB, Rosa Alarcón, que va agrair a la plantilla el seu esforç per a "donar resposta a les necessitats del transport públic a Barcelona i els municipis de l'entorn" i va remarcar la necessitat  de recuperar la confiança dels ciutadans de Barcelona perquè torni a utilitzar el transport públic, conforme anem sortint del desconfinament i la ciutat retorni a recuperar la normalitat. 

Gerardo Lerxundi, Conseller Delegat de TMB, va iniciar la seva intervenció fent un repàs a les mesures adoptades per l’empresa i els recursos mobilitzats, per prevenir els contagis entre empleats. Va aprofitar per fer un reconeixement al César Muriano, i va subratllar que actualment no hi ha cap treballador ingressat. Les estadístiques que va presentar mostraven que les mesures adoptades per la companyia han limitat l'impacte del virus a la plantilla, que, segons indiquen els responsables de salut, ha tingut a TMB un impacte inferior que a Catalunya i Barcelona "tot i haver mantingut una oferta important de servei".

La segona part de la conferencia va estar centrada en analitzar la mobilitat, tant l‘anterior a la crisi com l’actual, així com a dibuixar les perspectives de futur. El conseller delegat va explicar com es prepara TMB "per a la nova realitat”.  Va senyalar que l’estat d’alarma i les restriccions a l’activitat  van rebaixar les validacions a Metro i Bus fins al  -94%, i que per la desescalada treballen amb dos escenaris que podrien suposar una pèrdua d’entre 265 i 345 milions de desplaçaments, amb la corresponent pèrdua econòmica que suposaria.

Lertxundi va cloure la seva intervenció dient que malgrat les dificultats, “el transport públic continua sent fonamental per a una mobilitat sostenible”, tant durant la crisi com després pel que es fa necessari fomentar la confiança del ciutadans en el transport públic.

Tot seguit es va obrir un torn per a respondre algunes de les preguntes que s’havien rebut durant el webinar. Les que no van poder ser respostes per haver exhaurit el temps, es publicaran els propers dies, a la revista GenTMB i a la intranet.

L’esdeveniment va arribar a gairebé 1500 persones, de les quals una tercera part van poder-la seguir integrament.

 

Compartir:

GenTMBapp

Club GENTMB

Club GenTMB