Dijous, 25 de febrer de 2021

Es posa en marxa el Banc de Temps GenTMB

 

Logotip del banc de temps de TMB / TMB

Es posa en marxa el Banc de Temps GenTMB

TMB posa en marxa una nova línia de treball que posa en valor la participació de la plantilla en la realització d’accions altruistes entre companys.

Albert Piqué / 06.05.13 - 11:48h

A l’empara del Pla Director de Cooperació i Solidaritat aprovat el juliol del 2009 i en desenvolupament de la seva política de responsabilitat social corporativa, TMB vol posar en marxa una nova línia de treball que posi en valor la participació de la plantilla en la realització d’accions altruistes entre companys, que intercanviaran habilitats i coneixements, és a dir, que posaran el seu temps a disposició d’un altre company que hagi expressat una necessitat concreta.

Neix així el Banc de Temps GenTMB, que pretén ser una xarxa d’intercanvi de temps entre els treballadors i treballadores de la companyia, que posen a disposició dels seus companys els seus coneixements o habilitats, generalment relacionats amb la vida quotidiana.

Com funciona?

Per a la gestió d’aquesta plataforma d’intercanvi solidari de temps, es compta amb l’espai de cooperació i solidaritat de la intranet http://tmbnet/Comunicacio/Cooperacioisolidaritat/Default.asp al qual s’accedeix a través del link situat a la pàgina principal del portal corporatiu.

Les peticions i oferiments de serveis o habilitats es gestionaran mitjançant un formulari ─accessible a l’espai de la intranet─, de manera que tothom que hi estigui interessat haurà d’emplenar-lo detallant quines són les competències que posa a disposició dels companys i què necessita. Un cop enviat a la plataforma, des de l’administració del banc es generarà el contacte. Cada usuari del banc disposarà d’un taló que servirà per estar al corrent del seu saldo de temps. Inicialment es lliurarà un taló físic, tot i que aviat se substituirà per un taló virtual, que es descarregarà a través de la intranet.

Així mateix, s’ha habilitat una adreça de correu electrònic per aclarir dubtes o demanar més informació: bancdetemps@tmb.cat

El Banc de Temps serà coordinat de manera trimestral per voluntaris. L’estrena estarà a càrrec de Mario Santamaria, un dels seus principals impulsors, juntament amb Xavier Galindo,  Marcos Mateo i altres membres de la comissió de programes socials, que a més del dia a dia s’encarregaran de gestionar les possibles incidències i garantir el correcte funcionament del Banc de Temps.

Antecedents

A Barcelona el primer Banc de Temps va ser inaugurat a finals del 1998 dins d’un projecte europeu de conciliació de vida laboral i familiar liderat per l’Associació Salut i Família, compartit amb Itàlia i Portugal, i que comptava amb el suport de l’Ajuntament.

Actualment són diversos els barris que en tenen un en funcionament: Bon Pastor, Gràcia, Sant Martí, el Raval, Barceloneta, Sarrià-Sant Gervasi, i ben aviat entrarà en funcionament el de Can Baró-Guinardó. També el Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya té un banc del temps entre els seus treballadors.

A Catalunya municipis com Sant Cugat, Badalona, Gavà, Vilanova i la Geltrú, Cerdanyola, Arenys de Mar, Santa Maria de Palautordera, Santa Perpètua de Mogoda i Cambrils disposen d’un projecte similar. 

 

Compartir:

Informació relacionada

Seccions
Institucions
TMB
Conceptes
Anys

GenTMBapp

Club GENTMB

Club GenTMB