Dissabte, 19 de setembre de 2020

Dormir més o dormir millor?

 

Dormir millor / COIB

Dormir més o dormir millor?

T'ha passat mai que tot i dormir les hores de descans recomanades en funció del teu grup d'edat l'endemà t'has llevat cansat? Més quantitat d'hores de son no sempre equivalen a un bon descans. 

Servei de Prevenció en col·laboració amb el Col·legi Oficial d'Infermeres i Infermers de Barcelona / 19.03.18 - 08:09h

Per millorar la qualitat del son i descansar millor, les hores prèvies a anar a dormir deixa de fer activitats que requereixin molt d'esforç mental o que t'activin molt. Això facilitarà agafar el son de manera natural i que tinguis un descans reparador. En aquest sentit, no és aconsellable fer servir el mòbil o altres dispositius tecnològics abans d'anar a dormir.

Mitja hora abans d'anar a dormir procura fer alguna activitat agradable i relaxant com ara llegir, escoltar música tranquil·la, conversar sobre temes agradables, i evita tenir discussions. Prendre un got de llet calenta o tèbia o una infusió també et pot ajudar. 

Si tot i posar-ho en pràctica en alguna ocasió et costa, per agafar el son pots provar de fer tècniques de respiració per relaxar-te

Si et segueix costant adormir-te, procura seguir aquests consells: 

  • No te'n vagis al llit fins que no notis que et ve la son. 
  • Reserva el llit per al descans. Oblida't de menjar, estudiar, mirar la televisió, jugar a jocs electrònics, utilitzar el mòbil o treballar al llit. 
  • Si fa mitja hora que ets al llit sense dormir, lleva't, seu en un lloc tranquil amb poca il·luminació i fes alguna activitat tranquil·la com llegir, escoltar música relaxant o somiar despert.
  • Procura llevar-te cada dia a la mateixa hora. 
  • Deixa de fer migdiades. 
  • No prenguis cafè, te o begudes energètiques. 
  • No prenguis alcohol. 
  • Fes exercici físic. 
  • Crea't un ritual previ al son.

Recorda la importància de dormir bé. El son té una funció reparadora i restauradora de l'energia, un descans adequat és essencial per a la normalitat en l'activitat de la vida diürna. El dia comença la nit anterior, així que assegura't un bon descans per poder afrontar el dia amb energia!

Aquest és un text adaptat de la plataforma infermeravirtual.com

 

Compartir:

Informació relacionada

Seccions
Institucions
TMB
Conceptes
Anys

GenTMBapp

Club GENTMB

Club GenTMB