Diumenge, 7 de juny de 2020

La dieta mediterrània com a model de salut

 

Vegetals

La dieta mediterrània com a model de salut

El nostre ritme de vida, més ràpid i amb poc temps per cuinar i per a nosaltres mateixos, sovint provoca que ens alimentem de manera incorrecta, amb excés de greixos i components químics industrials, molt perjudicials per a la nostra salut.

Personal d'infermeria del Servei de Prevenció, en col·laboració amb el Col·legi Oficial d'Infermeres i Infermers de Barcelona / 07.07.16 - 08:32h

Amb una dieta mediterrània aconseguirem tenir una vida més saludable. Pot ser la clau per prevenir malalties cardiovasculars,  per combatre la hipertensió arterial, el colesterol, la diabetis, l'obesitat, els problemes cardíacs i factors de risc de malalties mentals com ara demències senils o Alzheimer. A més, la dieta mediterrània aporta una gran quantitat d'antioxidants que protegeixen la pell de l'envelliment cel·lular i del càncer. 

Et donem alguns consells senzills que t'ajudaran a seguir-la:

  • Menja menys carn vermella i més fruites i verdures fresques i de temporada. També cereals (millor si són integrals) i lleguminoses, peix, carns blanques i oli d’oliva. 
  • Redueix els productes processats i prioritza els productes frescos i de temporada, que tenen més nutrients i substàncies protectores. 
  • Cuina els aliments al forn, al vapor o en guisats suaus (no més d'una hora de cocció). 
  • Beu entre 1,5 i 2 litres d'aigua al dia. També pots prendre infusions d'herbes, amb poca quantitat de sucre, i brous baixos en greix i sal.

La dieta mediterrània implica un estil de vida, una ingesta variada i equilibrada de productes naturals i de temporada, i la pràctica moderada d'exercici. 

  • Practica activitat física moderada almenys 30 minuts cada dia. Camina o puja i baixa escales, però si pots, fes exercici físic a l'aire lliure i en companyia. 
  • Acompanya l'exercici físic regular amb passejades al sol, fes migdiades i, sobretot, evita el tabac i l'estrès.

Piràmide de l'alimentació saludable 

 

Compartir:

Informació relacionada

Seccions
Institucions
TMB
Anys

GenTMBapp

Club GENTMB

Club GenTMB