Diumenge, 24 de març de 2019

Comença a moure't! Propostes per baixar de pes després de les festes

 

Comença a moure't! Propostes per baixar de pes després de les festes

Comença l'any amb el peu dret. Després de gaudir del descans i dels sopars i dinars de Nadal, t'ajudarem a reordenar els teus hàbits i perdre el pes que has guanyat.

Servei de Prevenció-Medicina del Treball, en col·laboració amb l'Associació Espanyola contra el Càncer, AECC / 28.01.18 - 10:44h

Quan parlem de perdre pes, parlem sobretot d'alimentació i d'activitat física. Pel que fa a l'alimentació, es recomana una dieta variada i equilibrada, rica en verdures, fruites, llegums i molta aigua. Pel que fa a l'activitat física, que és el tema en el qual ens centrarem en aquesta ocasió, et presentem la fórmula de l'èxit!

La fórmula de l'èxit de l'activitat física és:

Realitzant tan sols 10 minuts d'activitat física 3 vegades al dia per 5 dies ja arribes als 150 minuts recomanats! Oi que sona bé? Això és totalment realitzable, considerant que passem 4 vegades aquest temps mirant el mòbil, o 8 vegades aquest temps veient la tele.

L'Organització Mundial de la Salut recomana per als adults un mínim de 150 minuts d'activitat física moderada a la setmana o 75 minuts d'activitat física intensa a la setmana; o, si ho prefereixes, una combinació de tots dos. És a partir d'aquests 150 minuts setmanals que començaràs a gaudir de tots els beneficis i et sentiràs millor físicament i emocionalment, a més de prevenir malalties com les del cor, diabetis, hipertensió, etc.

Com ho faig?

Et recomanem incloure alguna activitat física en la teva rutina habitual. Activitats senzilles, petites rutines que pots incloure sense complicar-te gaire i que marcaran una gran diferència en la teva salut:

  • Intenta que desplaçar-te caminant o amb bicicleta siguin la teva primera opció, i si vas en transport públic, baixar una parada abans de la que et correspongui per caminar una mica.
  • Si tens gos (o algun altre animal que t'agradi treure a passejar), pots aprofitar-ho, i cada vegada que el treguis a fer un volt pel barri, caminar 10 minuts o fins i tot accelerar una mica el pas. 
  • Pots sortir a córrer o anar en bici 30 minuts diaris, que és menys del que triga a rentar-se la roba a la rentadora.
  • Portar els nens al parc i jugar amb ells durant 30 minuts també es considera activitat física moderada. Per exemple, saltar a corda.
  • Una ruta de senderisme de 2 hores i mitja a la setmana també et va bé. O per exemple anar amb bici pel camp dues hores i mitja els caps de setmana.
  • Si t'agrada l'esport, tres partidets amb els amics a la setmana superen les recomanacions d'exercici, com també anar a la piscina tres vegades a la setmana i nedar uns 50 minuts.

Com veus, hi ha moltes maneres fàcils i pràctiques d'incorporar l'activitat física a la teva vida diària. Intenta-ho, sentiràs la diferència, i a més el teu jo futur t'ho agrairà. 

Recorda que tan sols has d'aconseguir fer-ho 3 vegades al dia! I el cap de setmana ja hauràs aconseguit complir les recomanacions.

Participa

El grup dels 10.000 passos. Moure't en companyia motiva més. Proposa un repte als teus amics o companys de treball. 10.000 passos al dia com a mínim. 

Com ho mesuro? 

Doncs molt senzill, el teu Smartphone t'ajudarà, usa l'app health d'Android o d'IOS, activa el mesurament dels passos i al final del dia compartiu els resultats en un grup de WhatsApp, així us animareu entre tots a seguir endavant. Si ho fas amb els companys del treball, podeu fer recompte els dilluns a veure qui ha fet menys passos, i qui menys s'hagi mogut porta pomes per a tots. 

T'hi atreveixes? Engega't!

Compartir:

Informació relacionada

Seccions
Institucions
TMB
Conceptes
Anys

GenTMBapp

Club GENTMB

Club GenTMB