Divendres, 18 de setembre de 2020

El Centre Operatiu de Negoci de Zona Franca rep les certificacions "5S"

 

L'equip del CON de Zona Franca amb el Juan Antonio / TMB

El Centre Operatiu de Negoci de Zona Franca rep les certificacions "5S"

L'oficina, el magatzem i el taller del CON han rebut, cadascun, la placa de certificació "5S" 

Redacció / 13.05.16 - 14:42h

El 7 d'abril, el departament de Sistemes de Participació va atorgar als tres àmbits de la cotxera de Zona Franca, el taller, el magatzem i l'oficina, la placa de certificació "5S" que reconeix la feina ben feta, el manteniment en el temps de les millores assolides i els bons hàbits i les bones pràctiques en la feina diària.

Les plaques han estat atorgades després de fer un seguiment a aquestes àrees del CON Zona Franca a través d'unes auditories internes d'ordre i neteja. L'auditoria es passa cada any i la fan treballadors de l'equip creat en el centre amb l'ajuda del departament de Sistemes de Participació.

El magatzem i el taller reben el reconeixement per primera vegada, i en el cas de l'oficina és el segon any que aconsegueix el reconeixement a l'esforç i resultats assolits.

Les plaques "5S" neixen a l'empresa d'Autobusos a mitjans de l'any 2014 amb la voluntat de reconèixer els departaments, unitats o centres de treball que han aplicat amb èxit aquesta metodologia  d'organització, ordre i neteja a les seves instal·lacions. Juan Antonio Medina, mort el passat 19 d'abril i membre molt apreciat de l'equip de Sistemes de Participació, va ser un dels principals impulsors d'aquesta  metodologia a TMB, havent aconseguit, gràcies al seu entusiasme i professionalitat, fer-ne una implantació exitosa a molts centres, tant de Metro com de Bus.

Les "5S" corresponen a les cinc inicials de les paraules japoneses seiri, seiton, seiso, seiketsu i shitsuke, atès que la tècnica va néixer i es va desenvolupar primer en empreses japoneses, i la seva traducció es correspon amb els conceptes d'organització, ordre i neteja, control visual i disciplina.

Compartir:

Informació relacionada

Seccions
Institucions
TMB
Llocs
Servei
Bus
Anys

GenTMBapp

Club GENTMB

Club GenTMB