Excessos per Nadal / COIB
Excessos per Nadal / COIB

Celebracions i excessos: consells per sobreviure a les festes nadalenques

És habitual que durant les festes nadalenques, una època on es concentren la majoria de celebracions al voltant de dinars i sopars molt calòrics, cometem excessos alimentaris. 

Personal d'infermeria del Servei de Prevenció, en col·laboració amb el Col·legi Oficial d'Infermeres i Infermers de Barcelona / 30.12.16 - 08:00h

Encara que hagis menjat en excés durant les celebracions, pots compensar-ho seguint unes pautes de moderació durant la resta de dies. Presta atenció als consells, especialment si tens antecedents familiars de sobrepès. 

  • Encara que hagis fet un àpat contundent, procura no saltar-te la resta de menges. L'ideal és fer-ne 5 o 6 al dia. D'aquesta manera, també evitaràs arribar als àpats principals amb molta gana i menjar en excés. 
  • Evita les dietes miraculoses i inadequades. Et poden conduir a una pèrdua de pes ràpida però afavoreixen que tornis a engreixar-te per l'anomenat “efecte rebot”. Procura que la teva alimentació sigui equilibrada. Menja amb moderació evitant la ingesta d'aliments energètics i superflus —com ara la brioixeria o la pastisseria— i de greixos animals —mantega, llard, embotits, formatges, etc.—. És millor que consumeixis productes frescos com carn i peix, fruites i verdures i que potenciïs l'oli oliva. 
  • Si has fet un consum excessiu d'alcohol, durant els altres àpats evita prendre'n. Per hidratar-te, beu aigua i infusions i evita el consum de begudes ensucrades i estimulants.
  • Practica activitat física diàriament sense forçar-te. Consulta en quina mesura ho has de fer segons la teva franja d'edat

Per saber més coses sobre com mantenir el pes adequat fes clic aquí.

 

Compartir

Informació relacionada

Seccions
Institucions
Anys

GenTMBapp

Club GENTMB

Club GenTMB