Canvis en la Política de Seguretat de Contrasenyes

Els canvis estan enfocats a la protecció de les dades del personal de TMB així com a garantir la seguretat i la privadesa dels sistemes de TMB i de les seves dades.  

Redacció - Prestació de Serveis Tecnològics / 06.11.23 - 10:53h

En un món cada vegada més digital i connectat, la seguretat de les dades és una prioritat crítica. A TMB, com a part del nostre compromís continu envers la seguretat i la privadesa dels seu personal, properament s’implementarà una nova política de contrasenyes que proporcionarà una capa addicional de protecció i garantirà la seva confidencialitat.

A partir del 13 de novembre, totes les contrasenyes d'usuari/a corporatiu de TMB hauran de seguir aquestes directrius:

1. Complexitat de contrasenya: Les contrasenyes hauran de tenir una longitud mínima de 8 caràcters i incloure lletres majúscules i minúscules, números i caràcters especials.

2. No aparèixer a les bases de dades públiques de contrasenyes compromeses: Com a mesura addicional, totes les contrasenyes dels nostres usuaris i usuàries seran verificades i no hauran d’aparèixer a les bases de dades públiques per assegurar-se que no s'han compromès prèviament en altres violacions de dades. 

Per verificar si la vostra contrasenya ha estat compromesa en cap violació de dades anterior, es recomana utilitzar eines de comprovació de contrasenyes fiables i gratuïtes com "Have I Been Pwned.". Només cal visitar el lloc web "I Have Been Pwned" (https://haveibeenpwned.com/) i introduir la contrasenya per a una comprovació ràpida i segura. Una altra eina disponible per validar la qualitat de la contrasenya és Password Checker de Kaspersky (https://password.kaspersky.com/es/).

3. Canvi regular de contrasenya: Recomanem al personal que, en cas de sospites d’un possible accés il·lícit als seus comptes,  canviïn les seves contrasenyes per mantenir-ne la seva seguretat. En cas que no es faci cap canvi de contrasenya, el sistema forçarà el canvi, al menys, una vegada a l’any.

4. Autenticació de Doble Factor (2FA): Tots els comptes d’usuari/a de TMB tenen habilitat l'autenticació de doble factor per proporcionar una capa addicional de seguretat a les seves comptes.

5. Bloqueig de comptes en cas d’intents d’accés incorrectes: Per prevenir intents de força bruta, els comptes es bloquejaran després d'un nombre excessiu d'intents d'accés incorrectes.

6. Monitoratge continu de la seguretat: Des dels centres d’operació tecnològica de TMB es vigilen i monitoritzen contínuament les possibles amenaces a la seguretat tant dels sistemes com de les dades dels usuaris i usuàries corporatius.

Es poden gestionar les contrasenyes de manera fàcil per mitjà de l'eina TMB MyAccount a través de l’enllaç https://myaccount.tmb.cat/auth. Aquesta eina està dissenyada per proporcionar un control directe i ràpid sobre la seva informació de seguretat (contrasenyes, 2FA, informació de recuperació de compte corporatiu, etc.).

Totes les contrasenyes seran verificades i hauran d’acomplir la nova política. En cas que una contrasenya no compleixi amb aquestes directrius, se’n forçarà el canvi a una que si segueixi els estàndards de seguretat.

Durant tot aquest procés, el personal de TMB comptarà amb el suport tecnològic del Centre de Suport Tecnològic (CST@tmb.cat).

Agraïm la vostra confiança i compromís per a continuar disposant d’un entorn tecnològic segur i fiable a TMB.

Compartir

Informació relacionada

Seccions
Institucions
Anys

GenTMBapp

Club GENTMB

Club GenTMB