Divendres, 26 de febrer de 2021

Cal extremar les mesures de prevenció per evitar els rebrots de la Covid-19

 

Cal extremar les mesures de prevenció per evitar els rebrots de la Covid-19

Com a conseqüència dels rebrots de la Covid-19 que s’estan donant a l’àrea metropolitana de Barcelona, recordem la necessitat  que tothom extremi al màxim les mesures de prevenció.

Redacció / 31.08.20 - 10:06h
  • Rentar-se les mans, amb aigua i sabó o solucions hidroalcohòliques,  freqüentment.
  • Utilitzar les mascaretes per part de tots els col·lectius amb contacte directe amb el client i per qualsevol activitat en espais d’ús públic. També durant els desplaçaments en transport públic, així com per l’accés o permanència a zones de pública concurrència de la xarxa.
  • Mantenir la distància de seguretat, i la separació marcada per cadascun dels espais de treball o dependències.
  • Evitar tocar-se la boca, els nas i els ulls sense rentar-se abans les mans.
  • Tapar-se la boca i el nas, amb l’interior del colze, en tossir o esternudar. 
  • Evitar compartir menjar i estris.
  • Evitar els desplaçaments que no siguin imprescindibles, fins i tot dintre del mateix centre de treball.
  • Utilitzar preferentment les escales, i quan això no sigui possible fer ús dels ascensors respectant l’ocupació màxima. 
  • Cal prestar atenció i respectar les normes preventives que s’indiquen a la senyalització específica per la Covid_19 a tots els centres de treball, dependències i edificis.

El servei de salut, seguretat i benestar labora de TMB continua fent un rigorós treball de vigilància, detecció  i seguiment dels casos així com el rastreig de possibles contactes laborals estrets i apel·la a la responsabilitat individual i col·lectiva dels treballadors per evitar contagis.

Recentment, TMB ha obtingut el certificat de seguretat d’Applus per als seus procediments d’higiene i protecció per evitar la propagació de virus en les xarxes de metro i autobusos així com en l’activitat laboral a les seves instal·lacions. La companyia vol agrair el treball de la plantilla i de les empreses col·laboradores per fer que les instal·lacions del transport públic siguin espais segurs per a tothom.

Desinfecció diària

Es mantenen els procediments extraordinaris de neteja dels vehicles i les instal·lacions, que inclouen la desinfecció diària amb aigua, detergent i productes virucides autoritzats per us ambiental,  en els espais d’ús col·lectiu i especialment de tots els elements susceptibles de ser tocats amb les mans.

De forma general, a la xarxa de metro es tracten totes les superfícies d’ús públic o compartit (seients dels trens i les estacions, passamans, baranes) i tots els dispositius d’accionament, com ara manetes i tiradors de portes, polsadors, botoneres d’ascensors, validadores i màquines de venda. La desinfecció s’aplica igualment a les dependències dels empleats, com ara les cabines de gestió de les estacions i els lavabos. Simultàniament s’estan provant noves tècniques innovadores per millorar encara més els processos de neteja i desinfecció.

Per a la desinfecció dels autobusos es continua utilitzant l’ozó per eliminar tota mena d'agents contaminants en l'aire, com ara bacteris, virus i fongs. l'ozó s'aplica mitjançant canons emissors (22 distribuïts per les quatre cotxeres) que es col·loquen dins del vehicle. La desinfecció es fa amb les portes tancades i l'aire condicionat en marxa, per afavorir la recirculació del gas per tot l'habitacle. 

+ Info  “Bones pràctiques a la feina davant la situació d'emergència de la Covid-19“ 

 

Compartir:

Informació relacionada

Seccions
Institucions
TMB
Anys

GenTMBapp

Club GENTMB

Club GenTMB