Dilluns, 22 d'octubre de 2018

Els adults podem menjar de tot però...

 

Alimentació /COIB

Els adults podem menjar de tot però...

Tot i que sovint s'ha dit que una dieta variada és la base per menjar sa, els professionals de la salut recorden que cal matisar aquesta generalització. Realment és bo que mengem de tot?

Personal d'infermeria del Servei de Prevenció, en col·laboració amb el Col·legi Oficial d'Infermeres i Infermers de Barcelona / 02.11.17 - 09:09h

Ja saps que una bona alimentació és un aspecte fonamental per mantenir un bon estat de salut. De ben segur que sovint has sentit la frase “cal menjar de tot”. 

D'una banda, una dieta variada i completa —combinant tots els grups d'aliments— t'aporta tots els nutrients que necessites. No obstant, en el cas dels adults, cal que cada dia consumeixis productes d'origen vegetal (les verdures, les fruites, els fruits secs com ara ametlles, avellanes i nous, els llegums i els cereals) i procuris evitar els productes amb un alt contingut en greix, sal i sucre, que has d'intentar reduir al mínim.

Per saber si la teva  alimentació és saludable, hauries de tenir present que fos:

  • Completa i variada, perquè t'aporta les vitamines i els minerals necessaris, ja que inclou diferents grups d'aliments.
  • Equilibrada, en quantitats apropiades d'aliments, sense excessos. Necessites consell professional sobre quines són? T'anirà bé conèixer i seguir un model estàndard d'alimentació saludable com la dieta mediterrània. Consulta la piràmide de la dieta mediterrània.  
  • Suficient, si cobreix les necessitats del teu organisme i et permet mantenir el pes corporal en els límits aconsellables. 
  • Adequada a les teves característiques. Malgrat que la teva situació socioeconòmica, el lloc on visquis i l’època de l'any puguin determinar la teva alimentació, perquè aquesta sigui saludable, recorda tenir present la teva complexió corporal, l'edat, el grau d'activitat física, l'estil de vida i si pateixes alguna malaltia.
  • Pràctica i atractiva, que sigui fàcil de preparar, et vingui de gust i tingui una bona presentació, varietat de textures, colors i temperatures. Menjar sa no ha de ser avorrit!

Finalment, recorda que, a més de l'alimentació saludable, els pilars de l'estil de vida sa són practicar activitat física de manera regular, evitar el consum de substàncies nocives i un descans adequat. 

Llegeix més recomanacions per a una dieta saludable

 

Compartir:

Informació relacionada

Seccions
Institucions
TMB
Anys

Canal TMB

Captura video

Club GENTMB

Club GenTMB