El cinema curt acosta petites grans històries al metro
L'entrega de premis de la quarta edició del festival internacional de curtmetratges de TMB, el Subtravelling, va captar l'atenció de curiosos i amants del setè art que es van apropar a l'estació d'Universitat.
Els usuaris habituals del metro es van veure sorpresos per una pantalla gegant que envaïa un racó de la cèntrica estació d'Universitat (L1 i L2). Aquell espai singular i subterrani es va convertir divendres, 22 de novembre, en una gran sala de cinema. Des de les 9 del matí fins ben entrada la tarda es van projectar els diferents curts de les categories que han format part de l'edició d'enguany del Subtravelling.
Al vespre, el mateix espai va acollir l'acte de lliurament de guardons de la quarta edició del festival, que va concentrar prop d'un centenar de persones que van passar pel vestíbul de l'estació. No hi havia catifa vermella ni tampoc grans estrelles del panorama cinematogràfic, però va comptar amb un carismàtic presentador, excel·lents històries i un públic d’allò més entregat.
I els guanyadors són...
Enguany, el Subtravelling es dividia en dues categories, a competició (Microcurts, ficció i animació i Roda a TMB) i les seccions paral·leles, fora de competició (Palmarès Filmets i Gaudí). El director executiu de presidència de TMB, Jordi Nicolás, que va presidir i inaugurar l'acte, va constatar “el bon estat de salut del festival i l'èxit de participació, històries carregades de creativitat que tenen l'usuari com a protagonista, ja sigui com a espectador o bé com a creador de seqüències i amb el transport públic com a escenari”.
El tret de sortida als premis el van donar els dos curts més votats de la categoria Microcurts. En ficció, el treball que més va agradar va ser “We miss you” (1.306 vots), de la directora Hanna Maria Heidrich, una commovedora història de l'home i la seva relació amb la natura. I en la secció d'animació, la cinta favorita del públic va ser “Orange ô desespoir” (1.718 vots), del director John Banana, la tendra història d’una petita taronja que ha emocionat els barcelonins.
Roda a TMB, la secció oberta al públic
Seguidament el presentador de l'acte va donar pas als guardons per a la categoria Roda a TMB, on els usuaris mateixos envien els seus microcurts rodats amb un mòbil al metro o als busos. El treball guardonat va ser "Pies", dirigit per Noel Álvarez, Marcos Carrión i Raúl Tomás. En aquest original curt els peus i les passes són els protagonistes. A més, atesa l'alta qualitat dels treballs presentats, el festival va fer menció especial dels altres quatre curts finalistes en aquesta secció.
La participació ha estat un èxit, ja que els usuaris han presentat un total de 65 curts, que es poden veure a la galeria de vídeos de la pàgina web oficial del festival, que fins ara ha rebut un total de 31.573 visites.
A més, entre els 20 curtmetratges la distribuïdora Marvin&Wayne ha escollit el curt de ficció "The man who lived on his bike", del director Guillaume Blanchet, que es distribuirà en una cinquantena de festivals nacionals i internacionals, un servei de promoció valorat en 600 euros.
Votar també té premi
Al Subtravelling els protagonistes són els internautes, que amb la seva tasca de jurat popular i els seus vots pel seu curt preferit a la pàgina web oficial del certamen participaven en un sorteig d'un any de cinema gratis, obsequi del patrocinador d'aquesta categoria, Cines Filmax Granvia, i un abonament anual del Club Tr3SC. La guanyadora va ser Àngels Yuste, una dels 2.136 participants, que han votat un total de 28.826 vegades.
A més, per incentivar la participació, durant 30 dies s'han sortejat diàriament entre els votants dels curts entrades dobles de cinema i abonaments anuals del Club Tr3SC, tot gràcies a la col·laboració del Club Tr3SC.
Els curts s'han pogut veure, del 6 al 22 de novembre, a les pantalles i projectors presents en autobusos, andanes i trens de metro i a la pàgina web del Subtravelling.