“Ens mou la diversitat”: com tractar una persona víctima de l’LGTBI-fòbia?
L'odi a la condició de lesbiana, gai, trans, bisexual o intersexual, o l'aparença de ser-ho és el que motiva certes persones a atacar. Saps com pots ajudar a una víctima de LGTBI-fòbia?
Sota el lema “Ens mou la diversitat”, TMB ha elaborat quatre vídeos informatius per a tot el seu personal:
- Com tractar una persona víctima de l’LGTBI-fòbia?
- Què volen dir les sigles LGTBIQ+?
- Distinció entre: Gènere - Identitat de gènere - Expressió de gènere - Orientació sexual - Sexe biològic.
- Què és l’LGTBI-fòbia?
Avui, presentem el primer d’ells, “Com tractar una persona víctima de l’LGTBI-fòbia?”, un vídeo de 55” que ens dona 6 consells per saber com actuar, sempre orientat a protegir la víctima.
Pla de prevenció, detecció i intervenció de l’LGTBI-fòbia a les xarxes de transport de TMB
El pla, que ja porta dos anys de rodatge, va ser elaborat i presentat conjuntament entre l'Observatori contra l'Homofòbia i TMB, amb la finalitat de definir el marc operatiu en cas de detecció de conductes d'assetjament contra persones dels col·lectius LGTBI al transport públic.
L’evolució en aquest dos anys ha estat i és destacable; s’han creat espais segurs i acollidors, s’ha millorat la il·luminació dels passadissos i andanes de les estacions de metro, s’ha posat a l’abast del personal diferents recursos formatius en matèria d’igualtat de gènere, de diversitat, de reducció de les desigualtats, d’ètica, entre d’altres, amb especial consideració de les persones que atenen al passatge, així com accions de sensibilització i conscienciació per interpel·lar les víctimes perquè denunciïn.
També relacionat amb la gestió de la diversitat, recentment ha nascut dins de TMB “Visibles”, l’associació LGTBIQ+ del personal de la companyia, que celebrà el seu primer acte públic el proper dia 29 de juny, en el marc de la commemoració dels actes del Dia Internacional de l’Orgull LGTBIQ+, que enguany celebrarà el seu 40è aniversari.