En Joan Pineda, a l'estudi de gravació del pòdcast de la GenTMB
En Joan Pineda, a l'estudi de gravació del pòdcast de la GenTMB

Al pòdcast de la GenTMB, l’ús eficient de l’aigua a Bus en temps de sequera

Tot i que a Barcelona i l’àrea metropolitana han millorat els nivells de reserva d’aigua (baixem de la fase d’emergència a la d’excepcionalitat), la gestió eficient d’aquest bé escàs ha arribat per quedar-se. En parlem amb en Joan Pineda, responsable de Material mòbil i Instal·lacions als CONs de Zona Franca i Ponent.

Carme Becerra / 10.05.24 - 10:27h

Les pluges del mes d’abril han fet que les poblacions del sistema Ter-Llobregat (com Barcelona i l’àrea metropolitana) canviïn, a millor, la fase de la sequera en què es troben: passem de la fase d’emergència a la d'excepcionalitat. 

Això fa possible que s’alleugin algunes restriccions, però aquesta petita millora i les perspectives de futur (que tenen a veure amb el canvi climàtic) no ens permeten relaxar-nos. En els darrers temps, TMB, amb Bus i Metro com a organitzacions amb grans necessitats d’ús d’aigua, ha reforçat algunes mesures d’estalvi per adaptar-se a la situació actual. Però la conscienciació i l’esforç de sostenibilitat venien de molt enrere.

Tant és així, que en Joan Pineda (responsable de Material mòbil i Instal·lacions, CONs Zona Franca i Ponent) ens explica, en un nou episodi de La Casa sonora de la GenTMB, que ja s’havien fet molts ‘deures’ a Bus quan van augmentar les obligacions d’estalvi imposades per la sequera. 

També ens mostra una panoràmica de les pràctiques actuals respecte a l’ús de l’aigua, i ens avança els canvis que vindran, a partir d'accions relacionades amb la millor identificació d’on queda potencial d’estalvi i també amb la cerca de noves vies de reaprofitament.

Podeu escoltar (o veure) el pòdcast des de qualsevol de les plataformes que enllacem a sota. Comencem!

Compartir

Informació relacionada

GenTMBapp

Club GENTMB

Club GenTMB