TMB tanca una nova afiliació amb Electronics Watch en el seu nou Programa de Vehicle Elèctric

Els drets humans de treballadors de tercers països, una mineria justa en el tractament de materials i conscienciar als fabricants de busos de la importància d'aquests aspectes han estat els objectius de la trobada.

Redacció / 16.11.22 - 10:40h

Ahir, TMB va ser l’amfitrió de la reunió celebrada entre les administracions públiques de Catalunya afiliades a l’ONG internacional Electronics Watch i les diferents organitzacions de monitoratge independent que col·laboren amb l’ONG en la missió de supervisar el respecte dels drets humans, al llarg de les cadenes de subministrament globals. Jaume Garcia, director de l’àrea de Bon Govern i Assessoria Jurídica va rebre als assistents i va marcar els objectius TMB en la matèria.

L’empresa ha tancat una nova afiliació amb Electronics Watch en el seu nou Programa de Vehicle Elèctric en el qual diferents operadors de transport i altres institucions públiques juntament amb l'ONG, col·laboraran en l'aprenentatge compartit que suposa exercir la deguda diligència en matèria de drets humans i en les funcions de seguiment dels contractes públics.

La nova industria del vehicle elèctric precisa, pel seu funcionament de bateries de liti que no són innòcues pel planeta. L'extracció d'aquest mineral escàs suposa un problema ecològic, de respecte pel medi ambient que exigeix una mineria més justa en el tractament de materials per a produir bateries i circuits electrònics, un respecte pels drets humans dels treballadors de tercers països que produeixen productes per als nostres proveïdors i alhora la necessitat de conscienciar als fabricants d’autobusos de la importància de tots aquests aspectes.

TMB i Electronics Watch 

El compromís de la companyia amb la compra publica i socialment responsable i sostenible ve de llarg. TMB forma part de l’ONG Electronic Watch des de l’any 2019, amb la finalitat de promoure un model de compra pública que fomenta les condicions laborals dignes a les cadenes de subministrament de productes electrònics arreu del món.

Electrònic Watch és una organització de monitoratge independent, que uneix compradors del sector públic, organitzacions de la societat civil de les regions productores d'electrònica i persones expertes en drets humans i cadenes de subministrament globals, per promoure la compra pública que fomenti condicions laborals dignes a les cadenes de subministrament de productes electrònics. Alhora, permet als compradors públics fer seguiment de les demandes contractuals gràcies a la participació activa de les persones treballadores.

Compartir

Informació relacionada

GenTMBapp

Club GENTMB

Club GenTMB