TMB compromesa amb la compra pública socialment responsable i sostenible

Els pròxims dies 16 i 17 de novembre se celebren les V Jornades de contractació pública i compra responsable que organitza el Grup de compra pública socialment responsable – GCPSR del que TMB forma part des de l’any 2019.

Redacció / 14.11.22 - 11:05h

La jornada, organitzada per la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona entre altres administracions i entitats, comptarà amb la presència del director del servei de suport a la contractació pública de TMB, Marc Barberà, que moderarà la taula tècnica “Vehicle elèctric, electrònica justa” en la jornada del dia 17 a les 9.30h. Es debatrà sobre els drets laborals, des de l’extracció de minerals crítics a la manufactura de bateries i semiconductors, el perill per a la salut i la seguretat en una cooperativa minera d’estany a Bolívia, i les prioritats del Grup de Treball en compra pública ètica de TIC i la xarxa Procura.

El Grup de compra pública socialment responsable és una entitat formada per diverses institucions públiques de Catalunya, universitats i organitzacions de la societat civil que promouen la Justícia Global i el respecte als Drets Humans en la cadena de subministrament dels béns i serveis. L’administració pública té l’obligació de garantir els Drets Humans al llarg del cicle de vida dels productes que compra i especialment  en les primeres fases de la cadena (extracció de matèries primeres, producció, fabricació) on es produeixen la major part de les vulneracions de drets (laborals, socials i ambientals).

Compartir

Informació relacionada

GenTMBapp

Club GENTMB

Club GenTMB