Reconeixement a l’equip de resposta del ciberatac

La seva actuació es va activar tan aviat es va detectar activitat sospitosa, i va permetre contenir l’atac en fase molt inicial, evitant que els sistemes de TMB fossin afectats.

Redacció / 29.04.22 - 11:14h

El conseller delegat, la directora de Serveis Corporatius i el director de Tecnologia, van voler expressar el seu agraïment personal a les persones que van formar part de l’equip de resposta davant ciberincidents, i que van participar en la resolució del ciberatac que TMB va patir el passat mes de març.

La trobada, que va fer-se a sala del consell de l’edifici de Zona Franca, va permetre que el personal tècnic expliqués de primera mà a l’equip directiu, les actuacions que van dur a terme per aturar la crisi cibernètica.

L’atac va ser producte d’una acció inicial de phishing, i posa de manifest la importància individual de cada persona de l’organització d’extremar les mesures i comportaments de seguretat. En aquest escenari, la prova pilot que s’ha posat en marxa per formar/conscienciar 1000 empleats/des en ciberseguretat i que aviatt s’estendrà a tothom, pren màxima rellevància.

Darrerament, s'han incrementat el nombre i complexitat dels ciberatacs a les empreses que presten serveis essencials. Moltes vegades cal accelerar la implantació de noves mesures de protecció i això malauradament pot produir incidències col·laterals en els serveis TI com darrerament s'han produït i que estan en vies de solució.

Compartir

Informació relacionada

GenTMBapp

Club GENTMB

Club GenTMB